Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Trump sám jako kůl v plotě? Melania s ním nechodí k soudům, fotky z basy přešla mlčením

Autor: Darina Jíchová, ČTK - 
4. září 2023
20:27

Americký exprezident Donald Trump minulý týden vyvolal pozdvižení, když se vydal úřadům státu Georgie, kde čelí obvinění ze snahy zvrátit výsledky prezidentských voleb z listopadu 2020. Byl zatčen, převezen do věznice a celý svět obletěla jeho vězeňská fotka. Byl propuštěn na kauci. K „fotce z basy“ se vyjádřilo nespočet lidí, kdo ale mlčí? Jeho manželka a někdejší první dáma Melania Trumpová. Ta se po odchodu z Bílého domu věnuje výhradně jejich synovi Barronovi, uvedl list Daily Mail.

Při příležitosti Trumpova zadržení byla pořízena vůbec první vězeňská fotografie bývalého prezidenta v amerických dějinách. Trump je prvním trestně stíhaným prezidentem v historii USA. Kdo přešel událost naprosto bez povšimnutí – alespoň tedy co se veřejných vyjádření týče, jsou nejen Trumpova manželka, ale i jeho dcera a někdejší nejbližší poradkyně Ivanka. Ta se od otce po odchodu z Washingtonu distancovala a nebude součástí ani jeho prezidentské kampaně pro volby v roce 2024.

Trumpová se místo manželově nespočtu soudních řízení věnuje sedmnáctiletému synovi, podle zdroje tisku se v současné době zabývá hledáním vhodné vysoké školy. „Je třeba si uvědomit, že Melania je matka dospívajícího chlapce, kterého musí chránit,“ prohlásil zdroj. Tentýž zdroj sdělil, že ani se svými přáteli Trumpovo vydání se úřadům neprobírala. Neočekává se ani její přítomnost u soudů, neobjevila se ani u předchozích přelíčení s jejím mužem.

Její mlčení, stejně jako její nepřítomnost nejsou překvapující, Trumpová se stejným přístupem vyznačovala i jako první dáma. „Melania se stará o vlastní záležitosti, hlavně o svého syna, svůj vlastní život a svou nejbližší rodinu,“ vzkázal zdroj z okolí Trumpové magazínu People. „Vypořádá se s tím podle svého v soukromí i na veřejnosti,“ dodal s tím, že zatím ani v kruhu svých přátel nereagovala na žaloby podané na svého manžela. „Melania nenávidí všechny tyhle soudní kauzy. Co se vězeňské fotky týče, podle mě dobře chápe, že ji Trump využil jako vzkaz pro své nepřátele, že to bylo jasné: Jděte do p*dele! Prostě jasná zpráva pro jeho vyzyvatele a kritiky,“ dopnil zdroj.

Přestože Trumpová chápe, co měl její manžel „za lubem“, když se vydal úřadům, nedá se očekávat její veřejný výstup, ať už na jeho podporu nebo naopak. „Melania se snaží zůstat mimo pozornost médií,“ zdůraznil další zdroj z jejího okolí tisku.

Své soukromí si Trumpová střeží ještě víc než za života v Bílém domě, žije v Trumpově floridském sídle Mar-a-Lago, jehož hosté ji mohou sem tam zahlédnout. Na veřejnosti se objevuje zřídka, naposledy byla fotografy zachycena před třemi týdny v New Yorku. Vizuálně se někdejší první dáma USA moc nezměnila, má ale o něco světlejší vlasy, stále je rovněž milovnicí vysokých podpatků a luxusních značek, v New Yorku měla kabelku od Chanelu v hodnotě 141 tisíc korun.

Video  Exprezident Donald Trump se v Georgii vydal úřadům v nechvalně proslulé věznici.  - Profimedia.cz
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi