Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hněv v obličeji a výraz sociopata: Expertka popsala, jak se tvářil Trump na své vězeňské fotce

Autor: DVL, ČTK - 
28. srpna 2023
05:00

Expertka na řeč těla Patti Woodová analyzovala Trumpovu fotografii pořízenou ve vězení v Georgii, kam se přišel bývalý americký prezident Donald Trump vydat. Popsala to deníku The Sun. Podle ní má Trump výraz sociopata. 

Donald Trump se stal vůbec prvním prezidentem Spojených států, kterého policie vyfotila jako zločince. Exprezident se vydal úřadům v Georgii, kde čelí obvinění z nelegálních zásahů do posledních prezidentských voleb, ve čtvrtek 24. srpna večer (pátek 25. srpna brzy ráno SELČ). Ve věznici v okrese Fulton strávil jen několik desítek minut, pak byl propuštěn na kauci podobně jako jeho spoluobžalovaní. 

Expertka na řeč těla Patti Woodová analyzovala Trumpovu policejní fotografii a řekla, že má „pohled sociopata“. „Jeho obočí je stažené k sobě a směřuje dolů k nosu. Hlava je položena níže a míří kupředu. Jeho pohled směrem nahoru vypadá jako pohled sociopata,“ řekla Woodová.

Uvedla také, že má tzv. „sanpaku eyes", což znamená, že oči mají bílé místo nad nebo pod duhovkou. To podle ní připomíná právě „pohled sociopata".

Jeho velké zornice však bílé místo mohou zakrýt. „Jeho velké zornice jsou pro něj typické. Měl zvětšené zorničky ve většině projevů, rozhovorů a fotografií, které jsem analyzovala od doby, kdy poprvé kandidoval na prezidenta,“ popsala Woodová. Řekla také, že Trumpova extrémní dilatace zornic je „u většiny lidí vysoce neobvyklá“.

„V neverbální analýze mohou zvětšené zornice obvykle indikovat slabé osvětlení v okolí, známku poranění mozku, známku mrtvice nebo aktivní užívání drog," dodala.

Woodová rovněž poznamenala, že Trumpovy rty se zdají být mírně stisknuté k sobě a jsou tenčí než normálně, což naznačuje jeho hněv.

Všimla si dále nedostatku symetrie v Trumpově tváři. „Když někdo pociťuje ve svém limbickém systému protichůdné emoce, může to ukázat na jedné straně obličeje, než to bude moci plně ovládat, takže na levé a pravé straně obličeje někoho, kdo se cítí konfliktně, vidíte nedostatek symetrie,“ řekla Woodová. „Ačkoli je zjevně rozzlobený, když položíte ruku na pravou stranu obličeje, uvidíte úplně kompletní obličejovou konfiguraci, uvidíte hněv, ale pokud položíte ruku na levou stranu, uvidíte v ústech nepatrné stopy smutku."

Zatčení Donalda Trumpa v Georgii Zatčení Donalda Trumpa v Georgii | Reuters

Dodala, že i když je vnější koutek jeho rtů mírně stočený směrem dolů, není to skutečný smutek. To proto, že má obočí a čelo stále stažené hněvem. „Takže to, co skutečně ukazuje, znamená, že nevěří nebo neguje to, co se děje."

Všimla si rovněž ostrohranných vrásek na čele. „Naznačuje to, že se někdo necítí normálně, zdravě, mírumilovně a šťastně."

Trump se vydal úřadům 

Ve věznici v okrese Fulton byl 77letý politik, který je veden jako vězeň číslo P01135809, vyfocen, jak je běžné u čerstvě zatčených. 

Kolona politika a miliardáře k zadnímu vchodu do vězení přijela ve čtvrtek v 19:34 místního času (1:34 SELČ), a tedy zhruba 30 minut poté, co na letišti v Atlantě přistálo jeho soukromé letadlo, uvedla agentura Reuters. Před věznicí čekaly desítky Trumpových příznivců i odpůrců a ještě početnější skupina novinářů.

Ve vězení Trump odevzdal otisky prstů, byl vyfocen a úředníci zaznamenali i další jeho charakteristiky. Ve vězeňských záznamech je nyní podle serveru listu The New York Times (NYT) mimo jiné uvedeno, že má blonďaté vlasy, je vysoký 190,5 centimetru a váží 97,5 kilogramu.

Video  Bývalý prezident USA Donald Trump si u soudu vyslechl obvinění z více než 30 trestných činů. (4.4.2023)  - Reuters
Video se připravuje ...

Gemino Gemello ( 3. září 2023 12:07 )

Ty ještě chrápeš. Pan Jiří hovoří o Bidenovi

Th0r_z_h0r ( 28. srpna 2023 18:55 )

Tak on ma tym poradcu, kteri mu radi jak se tvarit. Expertka z piskoviste, kdyz to nechape 🤣 Stejne jako naseho fosilniho rudocha oblekaji, aby zapusobil ma ty mentalne slabsi. Co tam mate dal? 🤣👍

Th0r_z_h0r ( 28. srpna 2023 18:54 )

Tak on ma tym poradcu, kteri mu radi jak se tvarit. Expertka z piskoviste, kdyz to nechape 🤣 Stejne jako naseho fosilniho rudocha oblekaji, aby zapusobil ma ty mentalne slabsi. Co tam mate dal? 🤣👍

balin ( 28. srpna 2023 11:10 )

nie som odborník, ale mne sa skôr zdá, že si z celej tej procedúry robí srandu

sidneyfoster ( 28. srpna 2023 09:55 )

Možná je expertka na řeč těla, ale o práci s fotografií ví kulový.

Zobrazit celou diskusi