Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Horor v dovolenkovém ráji: V rekreačním středisku žralok pokousal chlapce!

Aktualizováno -
21. ledna 2024
10:49
Autor: hpe - 
21. ledna 2024
09:20

Chlapce z Marylandu během pondělního odpoledne při kurzu potápění v bahamském rezortu pokousal žralok. Zdejší zážitková společnost, která kurzy potápění v nádrži se žraloky nabízela, dočasně pozastavila činnost. K žádnému dalšímu zranění naštěstí nedošlo a chlapec je ve stabilizovaném stavu.

Místo pohodové dovolené v malebném Atlantis Resort na jednom z bahamských ostrovů rodinu čekalo velké drama. Desetiletý chlapec si chtěl užít volného času po svém a zapsal se do kurzu potápění se žraloky. Všem účastníkům je poskytnuto speciální vybavení, díky kterému se spolu s profesionály mohou žralokům černoploutvým přiblížit na dosah ruky. Na místě byl přítomen i školený instruktor. 

Přesto však útoku nikdo nezabránil. Žraloci se na chlapce během ponoru zaměřili a jeden z nich ho dokonce kousnul přímo do levé nohy. Očitá svědkyně popsala, jak se náhle voda začala zabarvovat do červena. Posléze chlapce převezli do místní nemocnice. Momentálně se nachází v USA. 

Společnost Aquaventure Zone podle deníku People oznámila, že potápěcí kurz dočasně uzavřela. „Kurz zůstane v průběhu vyšetřování uzavřen. Budeme zkoumat všechny okolnosti incidentu. Případy napadení, jako je tento jsou sice vzácné, ale nepřijatelné.“

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání