Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ženu na procházce se psy zabil aligátor! Její tělo našel zdrcený příbuzný

Ženu na procházce se psy zabil aligátor! Její tělo našel zdrcený příbuzný (ilustrace).
Ženu na procházce se psy zabil aligátor! Její tělo našel zdrcený příbuzný (ilustrace).  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
5. července 2023
10:12

V americkém státě Jižní Karolína po útoku aligátora v úterý zemřela 69letá žena, která byla na procházce se psy. S odvoláním na úřady o tom informuje list The New York Times (NYT). Šlo o druhý smrtelný útok aligátora v této oblasti za méně než rok.

Žena se v úterý brzy ráno vypravila na ostrově Hilton Head venčit psy. Ti se ale vrátili bez ní, proto se ženu vydali hledat její příbuzní, uvedla mluvčí šerifa v okrese Beaufort Angela Viensová. Jeden z příbuzných ženu našel poblíž laguny u golfového hřiště a kontaktoval záchrannou službu.

Aligátor se podle sdělení kanceláře šerifa znovu objevil ve chvíli, kdy se záchranáři pokoušeli ženu bezúspěšně oživit. Plaz tělo hlídal a přerušil práci záchranářů. Nakonec byl téměř třímetrový samec odchycen a usmrcen, uvedli podle NYT představitelé jihokarolínského úřadu pro přírodní zdroje. Žena byla na místě prohlášena za mrtvou.

Od roku 2000 jde už o šesté úmrtí po útoku aligátora v Jižní Karolíně z celkových 24 incidentů. Loni v srpnu v okrese Beaufort zahynula po útoku aligátora 88letá žena.

Jay Butfiloski z úřadu pro přírodní zdroje v rozhovoru s NYT loni v srpnu uvedl, že smrtelné útoky aligátorů jsou vzácné. V posledních letech jich ale přibývá, jelikož do oblastí, kde žijí, zasahuje zástavba. Útoky jsou podle něj častější v blízkosti vodních ploch a v případech, kdy je s člověkem zvíře.

Video  Vrtulník přiletěl pro muže, který spadl na hlavu samici aligátora hájící svá vejce v hnízdě.  - Policie
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání