Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Dva mrtví v lomu Velká Amerika: Muž si natáčel záchranu potápěče a při tom spadl ze skály, ani on nepřežil

Aktualizováno -
4. července 2023
19:06
Autor: VaB - 
4. července 2023
16:58

Další smrt v lomu Velká Amerika. Tentokrát dva mrtví hned po sobě. Záchranáři zpočátku resuscitovali potápěče, který měl pravděpodobně zástavu. Celou akci si mezitím z výšky fotil padesátiletý muž na svůj mobilní telefon. Šlápl ale příliš blízko ke kraji skály a sám spadl. I on byl na místě mrtvý.

Ve dvě hodiny odpoledne vyjeli záchranáři do lomu Velká Amerika u Mořiny. V propasti totiž došlo ke zdravotní indispozici potápěče. Na místo vzlétl také záchranářský vrtulník. I přes rychlou pomoc a resuscitaci se ho ale lékařům nepodařilo zachránit.

„Jednoho pacienta záchranáři dlouze resuscitovali, bohužel resuscitace nebyla úspěšná,“ doplnila mluvčí záchranářů Michaela Nováková. Záchranáři o jeho život bojovali zhruba hodinu. Podle policie na místě byla skupinka asi dvaceti potápěčů.

Záchranáři ještě nestihli ani odjet a vrtulník odletět a hned museli znovu zasahovat. Tentokrát šlo o 50letého muže, který spadl z cestičky kolem lomu. „Muž s ročníkem narození 1973 sledoval ze skály resuscitaci potápěče a přitom fotografoval. Během toho se zřítil,“ popsala mluvčí policie Michaela Richterová s tím, že celou akci sledoval. 

Tento muž utrpěl velmi vážná zranění hlavy, kterým na místě podlehl. „U muže byla nařízena pitva,“ dodala Richterová. Případy se zabývají kriminalisté z Berouna. 

Video  Dvojnásobná smrt v lomu Nová Amerika  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

elopapx ( 5. července 2023 07:09 )

Proč ? Ten druhý není lítosti hoden .
Mělo by to být trestné . V Německu Vám dají pokutu za natáčení zraněných při autonehodě.A je to tak v pořádku .

Pokud pořád nechápete , zkuste si představit , že umíráte či jste těžce zraněný a nějaká hyena si Vás natáčí . To Vám přijde cajk ???

elopapx ( 5. července 2023 07:05 )

elopapx ( 5. července 2023 07:05 )

Kacah ( 5. července 2023 00:55 )

Hyen není škoda.

doktormediciny ( 4. července 2023 19:56 )

Mne je lito obou.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání