Získat menší půjčku je i nadále poměrně snadná záležitost, trh jako takový se ovšem výrazně zmenší a zpřehlední. Lichváři tedy na trhu zkrátka a dobře končí, doba, kdy někteří soukromí poskytovatelé chtěli podepsat nevýhodnou směnku a posléze přivedli některé osoby do nesplatitelných dluhů, samozřejmě také.

Celkový počet poskytovatelů se rapidně sníží

Zatímco ještě nedávno působilo na trhu až několik desítek tisíc poskytovatelů úvěrů, někdy s pochybnou pověstí, jindy s nebývale vysokými úroky, nyní se situace změnila. Počet poskytovatelů by se měl výrazně zredukovat, podle plánu ministerstva financí by mělo na trhu zůstat jen řádově několik desítek největších společností. Tedy jinými slovy, velcí hráči, kteří garantují transparentní podmínky a mají už za sebou už nějakou hmatatelnou historii. Mezi ně patří například společnost COOL CREDIT.

Zákon vyžaduje, aby měl poskytovatel půjček základní kapitál ve výši nejméně dvaceti milionů korun. Zásadní je také odborná způsobilost. Zatímco donedávna mohl zprostředkovat půjčku každý, kdo měl živnostenský list, teď už jsou podmínky podstatně složitější. Takzvaní kurýři nebankovních společností musí uspět v náročném písemném testu, v opačném případě si musí najít jinou práci. Zadavatelem zkoušky je Česká národní banka. Další podmínkou je, aby měl zprostředkovatel úvěru přinejmenším maturitu. Což je však jistě podmínka, kterou splní naprosto všichni…

Konec podvodníkům, přesně to slibuje nový zákon

Trh se díky novému zákonu výrazně pročistí, existovaly na něm totiž subjekty, které počítaly s tím, že klient nebude mít na splácení peníze. Díky přemrštěnému penále pak vehnaly řadu lidí do osidel exekuce. Zákon o spotřebitelském úvěru stanovuje maximální možnou výši pokuty z prodlení a také zdůrazňuje, že bonitu klienta si musí poskytovatel prověřit předem – jinak nese za vše odpovědnost sám. Pokud totiž klient nemá na splácení dostatek prostředků, může se odvolat k soudu a nechat smlouvu o úvěru zneplatnit. V takovém případě splatí jen jistinu celé půjčky, úroky se započítávat nebudou.

Společnost COOL CREDIT však na trhu zůstává i nadále, jde totiž o férového poskytovatele se stabilním finančním zázemím. Půjčka do výplaty, půjčka na koupi nového elektrospotřebiče, prostě na cokoliv. Velmi rychlá výplata peněz, minimum osobních údajů. Pro nové klienty až pět tisíc korun na dobu třiceti dnů, pokud se rozhodnete půjčit si opakovaně, můžete se dočkat až patnácti tisícovek.

Jaký další výhody můžeme u COOL CREDIT zmínit?

  • Profesionální jednání a proaktivní přístup. Každý klient má jinou představu a samozřejmě i možnosti. COOL CREDIT nehodlá nikoho stáhnout do dluhové pasti. Krédem společnosti je zodpovědné půjčování peněz.
  • Rychlé sjednání půjčky. Všechny náležitosti se dají vyřídit po internetu, postačí jen několik málo minut vašeho času. Naprostá diskrétnost je zaručena, žádost je přehledná a vše je pečlivě vysvětleno.
  • Férové jednání. COOL CREDIT je tuzemská firma se stabilním finančním zázemím, nikoliv pochybný zahraniční subjekt. Přináší i věrnostní výhody pro stálé klienty. A půjčí vždy jen tolik, kolik si můžete zrovna dovolit…