Perfektní nákupy, krásné historické centrum města jsou na březích majestátního Labe jen pár kilometrů od českých hranic. Na podzim je to obzvlášť skvělý nápad. Palácový komplex Zwinger v centru města, prohlídku nedaleké míšeňské porcelánky nebo výlety parníkem po Labi jsou recepty na skvělý výlet v kteroukoliv roční dobu. Tyto zážitky se nikdy neomrzí. Do Drážďan se ale vyplatí zajet, i když už jste tam byli.

Srdce Drážďan

Zwinger

Honosná barokní architektura, překrásné zahrady, hudební koncerty, klenoty i historický porcelán. To vše se protíná v palácovém komplexu Zwinger v samém centru Drážďan. Původně se přitom jednalo pouze o nádvoří ještě honosnějšího velkého paláce, který ale nebyl nikdy postaven. Dnes tu najdete největší sbírku porcelánu na světě a obrazovou galerii s díly starých mistrů, kde nechybí ani Rubens, van Eyck nebo Rembrandt.

Otevřeno denně od 6:00 do 22:30.

Muzeum dopravy v Drážďanech

MOVE! DOPRAVA DĚLÁ MĚSTO

Speciální výstava ukazuje, jaké existují nápady a pokusy, které vedou k opětovnému sladění městského života a dopravy, a to technicky, urbanisticky i společensky. Také vás donutí zamyslet se nad tím, jaké hodnoty stojí za životem ve městě a jak chceme žít v budoucnu.

Výstava potrvá až do 7. 1. 2024.

Plesání na Popelčině zámku

MORITZBURG

Pohádka Tři oříšky pro Popelku se natáčela na zámku Moritzburg u Drážďan. A je to působivé místo nejen v zimě, kdy se tu tradičně koná fi lmová výstava (od 22. 11. 2023 do 25. 2. 2024). Populární akcí na zámku je i podzimní festival Slavnosti ryb a lesa (Fisch und Waldfest), který v Moritzburgu proběhne v říjnu. Chcete hodovat jako zámečtí páni?

Tak si ho nenechte ujít a zůstaňte až do večera. Na hosty tu totiž čekají nejen stánky s kulinářskými lahůdkami a prodej čerstvých ryb, ale i lampionový průvod pro děti a působivý ohňostroj za zámkem.

Slavnosti ryb a lesa proběhnou v termínu 28. – 29. 10. 2023.

Festivaly vína

MÍŠEŇ A RADEBEUL

Jednou ročně se v Míšni a Radebeulu konají velké a pestré vinařské slavnosti plné atrakcí a dobrých vín. Typické terasovité vinohrady a opulentní barokní architektura dávají slavnostem v nejmenším, ale jednom z nejslunečnějších vinařských regionů Německa neobvyklé kouzlo. Dokonalé spojení staré architektury a vína najdete třeba na zámku Wackerbarth v Radebeulu na předměstí Drážďan.

Slavnosti vína proběhnou v termínu 22. – 24. 9. 2023.

Zámek Albrechtsburg v Míšni

KINGMAKER. 1423 – WETTIN SE STÁVÁ SASEM

Ať už se do Míšně vypravíte do Muzea porcelánu, procházet se historickými uličkami nebo třeba za vínem, nevynechejte dominantu města, zámek Albrechtsburg. Jeho bohatě zdobené interiéry vám vezmou dech. V říjnu vás tu navíc čeká napínavá cesta k milníku historie!

Přesně před 600 lety získal míšeňský markrabě Fridrich I. Svárlivý saské kurfiřtství, a tím i mocné postavení v Evropě. Výstava nás nechává proniknout hluboko do historie Saska.

Výstava proběhne v termínu 21. 10. 2023 – 20. 10. 2024.

 

Video
Video se připravuje ...

Rybařit, poznávat přírodu, památky i trendy, kulturu, dobré jídlo nebo romantická zákoutí. Sportovat či se jen tak procházet a obdivovat… To vše můžete v Německu třeba hned. • VIDEO Blesk – J. Poláček, T. Tran, Visit Germany, INT

Fotogalerie
5 fotografií