Interiér je stylizován do barev vládnoucí oranžsko-nasavské dynastie a střídají se v něm tóny zlatavě béžové a sytě modré. Nechybí zde pohodlná ložnice, obývací pokoj s plazmovými obrazovkami, menší konferenční salónky a designová koupelna. V rámci barevného provedení se myslelo na každý detail včetně ručníků, polštářů nebo takových drobností jako dávkovače mýdla či porcelán. 

Letoun určený pro královský pár a členy nizozemské vlády vyrobila firma Boeing, jde konkrétně o typ 737-700 BBJ. Tyto luxusní stroje jsou určeny pro soukromé lety světových byznysmenů a jako vládní speciály.

Kromě nizozemské vlády v nich létají i představitelé některých států Perského zálivu či Austrálie. Od roku 2020 se stanou součástí i polské vládní letky, která od tragédie v Katyni, při které zahynulo 96 lidí včetně polského prezidenta, jeho choti a takřka všech špiček polské generality, musela přehodnotit, jakými stroji budou státní představitelé nadále létat.

Korunovaný pilot

Je takřka jisté, že si pilotování „vlastního“ letounu vyzkouší i sám panovník. Ač jako monarcha dodržuje přísná pravidla trůnu, Vilém-Alexandr je mezi lidmi oblíbený i pro svou otevřenou, vlídnou a přátelskou povahu. Král rozdávající úsměvy na všechny strany si například v roce 2018 připravil pro poddané menší překvapení. Během komerčního letu z Amsterodamu do Istanbulu se totiž z kabiny pilota ozval místo tradičního hlášení kapitána hlas monarchy: „Dobrý den, dámy a pánové, promlouvá k vám váš král.“ Komerční linky prý panovník kopilotuje pravidelně, ale málokdy se to lidé na palubě dozví.

Fotogalerie
21 fotografií