Málokdo ví, že i na horách jsou dětské kluby, tolik známé z letních dovolených u moře. V těchto jsou navíc kromě českých animátorů i lyžařští instruktoři. Ti se o děti postarají během dne na sjezdovce, takže rodiče si mohou bezstarostně zalyžovat sami i na obtížnějších tratích. Večer bývá pro děti připraven bohatý animační program.

Prázdniny ve slunečné Itálii

Autor: NEV-DAMA

Za stále slunečným počasím vyráží lidé do italských Alp, které jsou známé svými perfektně upravenými a širokými sjezdovkami. Projet můžete tratě všech možných obtížností s veškerým komfortem. Do Itálie nejčastěji vyráží lyžaři na celý týden, v poslední době jsou ale stále více populární zkrácené pětidenní pobyty se čtyřdenním skipasem. Ideální sněhové podmínky jsou ve všech klíčových střediscích (Livigno, Tonale, Madonna di Campiglio, Arabba).

Monte Bondone je rájem pro české lyžaře, jeden z největších taháků posledních let plně naplňující motto „za málo peněz hodně muziky“. Sjezdovky jako by byly šité na míru naprosto každému, od začátečníků a malých dětí až po zdatné lyžaře vyžadující náročné terény.

Tip na ubytování: Hotel Alpine Mugon(4*) 

Perfektní lyžování za humny

Autor: NEV-DAMA

Rakouské Alpy nabízí velmi příjemnou dojezdovou vzdálenost. Velkým lákadlem je pestrá paleta ubytovacích zařízení od romantických apartmánů až po kvalitní hotely s luxusním wellness, ve kterých si můžete dopřát i bohatý all inclusive. Rakousko může nabídnout i mnoho ledovcových oblastí, které slibují perfektní lyžování až do května (Dachstein, Sölden nebo Stubaital), případně i po celý rok (ledovec Hintertux). 

Ve středisku Rauriser-Hochhalm můžete vybírat z upravených sjezdovek všech obtížností. Dobře se zde budou cítit zejména rodiny s dětmi, které využijí jednoduché až středně obtížné svahy. Pro děti je připraven velmi oblíbený dětský park se zajímavými atrakcemi.

Tip na ubytování:

Appartementanlage Schönblick (4* hodnocení NEV-DAMA)

 

 

Kam dále na lyže:

Vlekaři v Jeseníkách zasněžili svahy. „Brutální oteplení“ jim vzalo statisíce

Jeseníky: ráj na zemi pro lyžaře i běžkaře 

Lyžování i turistika v okolí Praděda - okuste Jeseníky