Pěší turistika v České republice

Naše malá země je nabitá nespočtem destinací pro pěší výlet. Pokud vás lákají města a památky, nezklame vás Praha, Brno, nebo třeba Olomouc. Mnohé turisty ale lákají spíše zelenější destinace. V tomto ohledu kralují Beskydy. Nabízí se zde například naučná stezka Lysá hora. Další klasickou destinací pro pěší turistiku jsou Krkonoše. Jen tam můžete zdolat nejvyšší horu České republiky, Sněžku. A pokud vás lákají méně náročné stezky, doporučujeme Národní park Šumava.

Dovolená v ČR - kam na výlet a kam za rekreací

Pěší turistika na Slovensku

Zdaleka nejlepší turistickou oblastí Slovenska jsou Vysoké Tatry. Úchvatné hory nabízí stovky kilometrů pěších stezek. Výstup na nejvyšší bod, Gerlachovský štít, je bohužel možný pouze v doprovodu průvodce, což je značně nákladné řešení. Zbytek stezek je ale zdarma a stojí za to. A pokud vás lákají spíše nížiny, doporučujeme Zemplínskou širavu. Toto jezero je přibližně desetkrát větší, než Máchovo jezero. Okolí jezera na východě Slovenska nabízí hustou síť nenáročných turistických stezek, úchvatnou přírodu a výbornou dostupnost.

Košický kraj - léto plné zážitků

Pěší turistika v Rakousku

Rakousko je zemí jezer a hor. Proto si příjdou na své turisté vyhledávající relaxaci i vyznavači výzev. Všechny hlavní turistické oblasti jsou výborně dostupné hromadnou dopravou a zejména horské oblasti nabízí neskutečný zážitek. Za návštěvu stojí například východní Tyrolsko. Úchvatné horské stezky na vás čekají také ve Štýrsku. A pokud hledáte méně náročné stezky, například pro výlet s dětmi, nabízíme lokalitu Salzbursko.

Nejkrásnější hřebenové cesty v Rakousku naleznete zde!

Další tipy:

5 míst v České republice, kde si užijete aktivní dovolenou

Nechce se vám na dovolenou k moři? Vyražte do hor!

Kam na lyže? Rakousko a Itálie nabízejí Alpy, Slovensko Tatry

Neobjevený kus Rakouska - Burgenland je z Prahy jen pět hodin jízdy

TYROLSKO - nejen ledovce

Kam v letních měsících na dovolenou za poznáním i koupáním?