Vyzkoušejte apartmány na Istrii a dopřejte si průzračné moře, skvostné pláže Brioni a Ambrela přímo v Pule nebo na Medulinské riviéře a spoustu další zábavy. Milovníci přírody ocení malebnou chráněnou krajinnou oblast na poloostrově Kamenjak či mořské akvárium v Pule, děti jistě zabaví adrenalinový park Glavani u stejnojmenné vesnice.

Autor: Novasol

Oblast je také plná pozoruhodných středověkých měst a pamětihodností. K nejznámějším patří starořímské klenoty Puly jako amfiteátr z prvního století, Dianin a Augustův chrám či Herkulova brána. U Medulinského zálivu je doplňuje velkolepý antický archeologický komplex Vižula.

Autor: Novasol

Léto v blízkosti alpských ledovců

Na rakouských ledovcích Dachstein či Kitzsteinhorn si zalyžujete po celý rok, nicméně pokud si někde poblíž pronajmete rekreační dům v Rakousku v letních měsících, čeká vás taktéž spousta aktivit. Především skvostná alpská turistika – v  lyžařských střediscích lanovky fungují i v létě a dopraví vás až do výšek přes 2.500 metrů. V nich protáhnete tělo při slunečných hřebenových túrách v čarokrásné přírodě v čele s oblíbenou Finkenberger Almbahnen v údolí Hintertuxu.

Autor: Novasol

Z Kitzsteinhornu to není daleko do starobylého Salcburku. Středověké jádro města je chráněno UNESCEM a v okolí lze navštívit tajuplné podzemí solných dolů. U Dachsteinu najdete vyhlášené lázně Bad Ischl a Bad Aussee, daleké rozhledy v kopcích a romantická jezera Attersee, Mondsee a Wolfgangsee.

Autor: Novasol

Slovinský Jadran je nevelký, přesto stojí za to

Ačkoliv je slovinské pobřeží Jadranu poměrně krátké, nabízí mnoho nádherných pláží s blankytným mořem, především v okolí tří nejznámějších letovisek Piran, Isola a Portorož. Pokud si pronajmete rekreační apartmán ve Slovinsku, rozhodně nezůstávejte jen u vody a vydejte se prozkoumat i Škotjanské jeskyně chráněné UNESCEM, s nádhernou okolní přírodou plnou kaňonů a soutěsek.

Autor: Novasol

Nevynechejte ani středověké město Piran, přezdívané „Malé Benátky“. Kromě malebných vodních kanálů vás tu uchvátí pozůstatky mohutného opevnění, gotický kostel svatého Jiří nebo výstavní paláce v benátském stylu z patnáctého století. Děti můžete na dlouhé hodiny nechat v nedalekém akvaparku Laguna s perfektním nafukovacím vodním hradem přímo v moři.

Autor: Novasol

Objednejte si REKREAČNÍ DOMY, APARTMÁNY, CHATY A CHALUPY s NOVASOL už teď !

Autor: Novasol