Poté, co Harry spolu s manželkou Meghan (40) odjeli z Anglie a vzdali se svých h pozic aktivních členů královské rodiny včetně veškerých povinností, ztratili také řadu privilegií. Dodnes se dvojice nemůže smířit s tím, že přišli o ochranu, plně placenou z daní. V Americe si tak platí ochranku z vlastní kapsy, to ovšem podle všeho není možné, kdyby někdy přijeli do Británie. Alespoň tak jim to prý bylo řečeno.

To tedy znamená, že kdyby se v budoucnu vrátili, neměli by vůbec nárok na vysoký stupeň ochrany a bezpečnosti. Právě to se Harrymu nelíbí, a tak vše putuje k soudu. Princ se sice předběžného projednání u Nejvyššího soudu v Londýně v pátek osobně nezúčastnil, přece jen ale dal svůj názor najevo. Jeho tým uvedl, že princ nevezme do Velké Británie své děti Archieho Harrisona (2) a Lilibeth Dianu (8 měsíců), jelikož „se necítí bezpečně“.

„Tento nárok se týká toho, že se navrhovatel necítí bezpečně ve Spojeném království, vzhledem k bezpečnostním opatřením, která byla aplikovaná v červnu 2021 a mají pokračovat i do budoucna, pokud by se rozhodl vrátit,“ cituje Guardian slova Harryho právničky Shaheed Fatimové.

„A samozřejmě, to není ani potřeba říkat, že se chce vrátit zpět – aby viděl rodinu a přátele a pokračoval v podpoře charit, které má ve svém srdci. Navíc, tohle je a vždy bude, jeho domov,“ dodala také advokátka.

Problémy z června, na které naráží, se mají týkat Harryho návštěvy u příležitosti odhalení sochy jeho maminky princezny Diany (†36). Prince Harryho pak měli údajně fotografové sledovat a „nahánět“ po ulicích, což se mu nelíbilo. Zřejmě proto se rozhodl o svá práva bojovat.

VIDEO: Blesk Podcast: Princi Charlesovi se stýská po Harrym, říká Robert Lacey

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Princi Charlesovi se stýská po Harrym, říká Robert Lacey Jiří Marek, Lukáš Červený

Fotogalerie
89 fotografií