Britská královská rodina je možná větší, než si myslíte. Jádro královské rodiny tvoří samozřejmě nejbližší příbuzní královny Alžběty II. (95), která má čtyři děti, osm vnoučat a dvanáct pravnoučat. Kromě toho mají tituly také její bratranci a sestřenice. Ovšem pak je ještě část rodiny, která bývá spíše přehlížena. Například potomci královniny snachy a vévodkyně z Cornwalu Camilly (74). Ta byla před svatbou s princem Charlesem (73) vdaná za někdejšího důstojníka britské armády Andrewa Parkera Bowlese (82), a s ním zplodila dvě děti, gurmánského kritika Toma (47) a kurátorku Lauru Lopesovou (44). Ti se poté stali nevlastními sourozenci prince Williama a Harryho.

Většina veřejnosti o jejich existenci ani netuší – především tedy o Lauře, jelikož ta se všem médiím úzkostně vyhýbá. Vystudovala katolickou dívčí internátní školu v Dorsetu a poté studovala dějiny umění a marketingu na Oxford Brookes University. Jednu dobu pak pracovala jako motoristická korespondentka, než se přesunula do světa umění, což jí bylo mnohem bližší. Blondýnka, která se v roce 2006 ve Wiltshiru vdala za diplomovaného účetního (a bývalého modela pánského spodního prádla) Harryho Lopese (44), s nímž má dnes již tři děti, se ani nijak nesnaží spojení s královskou rodinou využít. Drží se spíš stranou, vede soukromý, rodinný život mimo záři všech reflektorů.

VIDEO: Eskymáci hekáním odbourali Charlese a Camillu. Vévodkyně smích neukočírovala

Video
Video se připravuje ...

Eskymáci hekáním odbourali Charlese a Camillu. Vévodkyně smích neukočírovala Blesk TV, The Royal Family Channel

Nevlastní bratři s ní sice mají dnes velmi dobré vztahy, museli si k sobě ale nějakou dobu hledat cestu. Už od dětství mezi nimi panovalo napětí, jelikož Charles s Camillou udržovali poměr ještě v době, kdy byla jejich maminka princezna Diana (†36) vdaná za jejich otce. Po smrti „královny lidských srdcí“ se to jen zhoršilo - bratři obviňovali Lauřinu matku Camillu ze smrti milované matky, Laura zase otce obou chlapců za to, že zničil rodinu, v níž vyrůstala. Později se však dokázali přes tyto nešvary přehoupnout a tomu, že mezi nimi už zlá krev nepanuje, svědčí i fakt, že Lauřina dcera Eliza (14), tehdy čtyřletá, byla družičkou na Williamově svatbě v roce 2011.

I když Laura nemá vznešený původ, díky manželovi jí chudoba nehrozí. Její pohledný choť Harry, s nímž má kromě Elizy také dvojčata Louise a Guse (12), je synem barona, po němž zdědí dvě velká sídla - Gnaton Hall v Devonu a také panství Skelpick ve Skotsku. Jak informuje server Cosmopolitan, Laura a její bratr Tom, jenž je ve společnosti vidět daleko více nežli jeho mladší sestra, jsou bez titulu, všechno se však může změnit po smrti královny Alžběty II., kdy Charles usedne na trůn. Na jeho žádost může Laura získat titul hraběnky nebo vévodkyně...

Fotogalerie
58 fotografií