„Dnes nás zastihla smutná zpráva, že naše úžasná a vždy pozitivně naladěná kolegyně Petra Březina Vašková si své muzikálové role zahraje na divadelních prknech v oblacích,“ oznámilo smutnou novinku Divadlo Broadway na svém facebooku.

„S Petrou jsme se pravidelně vídali v muzikálech Mýdlový princ, Trhák a Kvítek mandragory,“ připomněli její role a poslali i vzkaz: „Je nám to neskutečně líto a vyjadřujeme upřímnou soustrast rodině. Peťo, máme Tě rádi.“

Kromě Broadwaye hrála Petra také v Hudebním divadle Karlín a v Divadle Projekt 2. Také v druhé zmíněné scéně na ni zavzpomínali.Byla neskutečně talentovaná, pozitivní a vždy jsme se na ni těšili. Je nám to strašně moc líto. Posíláme pozdrav tam nahoru. Máme tě rádi, odpočívej v pokoji,“ objevilo se na jejich facebooku.

Zdá se, že smutek teď zasáhl všechny, kdo měl možnost Vaškovou poznat. „Je nám to všem moc líto....  V takovou chvíli člověk ztrácí slova,“ okomentovala zprávy o její smrti herečka a dabérka Radka Stupková (59). Muzikálové hvězdy Eliška Ochmanová (33) či Lukáš Randák (33) připojili zase na facebooku černá srdíčka.

„Přejeme Ti tam nahoru jen ty nejlepší vysněné role a věčný andělsky čistý hlas. Myslíme na Tebe. Dovolte nám vyjádřit upřímnou soustrast rodině,“ ozvali se také producent muzikálového Trháku Daniel Hádl a PR manažer Tomáš Kopecký.

„Peťo, co mi to děláš? Odešla jedna z mých nejtalentovanějšich studentek. Bylo jí pouhých 34 let. Měj se tam hezky,“ zavzpomínala také zpěvačka Renáta Podlipská (54), která Petru učila. Ostatně i Petra se v průběhu své kariéry začala věnovat učení druhých a nabízela na internetu lekce zpěvu. 

Ještě mohla mít před sebou řadu let, bohužel ale přišla drsná diagnóza a vše rázem změnila. V komentářích pod příspěvkem Podlipské byla totiž uvedena i příčina smrti Vaškové. „Rakovina kůže, bylo to rychlý,“ prozradila Renáta smutně. Dál se v komentářích hojně objevovaly smutné smajlíky a také povzdechnutí, že je to smutné a že takové věci by se prostě dít neměly...

VIDEO: CELÝ ZÁZNAM: Rozloučení s divadelním fotografem Petrem Našicem (†57), který zemřel na infarkt! Kostel plný hvězd

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Rozloučení s divadelním fotografem Petrem Našicem (†57), který zemřel na infarkt! Kostel plný hvězd Lukáš Červený

Fotogalerie
80 fotografií