Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Pardubičtí záchranáři vyjížděli ke dvěma překotným porodům: Oba chlapečci jsou v pořádku!

Autor: pma - 
5. března 2024
10:59

Během jednoho víkendu vyjížděli pardubičtí záchranáři ke dvěma budoucím maminkám, jejichž ratolestem se chtělo na svět dříve. V obou případech došlo k porodům mimo nemocnici, obě miminka i jejich maminky jsou díky pomoci záchranářů naštěstí v pořádku. 

K prvnímu porodu vyjížděli členové Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje v sobotu. Zhruba dvě hodiny po půlnoci. Hovor na lince 155 přijala operátorka Zdena a bylo jí jasné, že posádky musí za nastávající maminkou co nejdříve. 

„Dva záchranářské týmy Zdravotnické záchranné služba Pardubického kraje byly okamžitě vyslány za nastávající maminkou. Zdravého chlapečka přivítali na svět záchranáři jen pár minut po dojezdu na místo,“ popsala na sociální síti tisková mluvčí Alena Kisiala. 

Novorozenec byl společně s maminkou po ošetření převezen na na porodnické oddělení Pardubické nemocnice. 

Hned druhý víkendový den čekal na záchranáře z Pardubicka téměř obdobný případ, tentokrát na Chrudimsku. „Malý Davídek tak pospíchal na svět, že na převoz do nemocnice už nezbýval čas. Po porodu zdravého chlapečka záchranáři ošetřili maminku i novorozence a oba převezli na porodnické oddělení,“ doplnila mluvčí. 

Video  Už budu! Ženy u porodů nemusí křičet  - pdc, ub, Jedlička, Železný
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi