Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Hluchá a bázlivá Thelma zůstala po smrti majitele sama. Teď se učí novým věcem a vyhlíží nový domov

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
2. března 2024
05:00

Thelma (10) je hezká kříženka, která žila v původním domově se svou psí parťačkou bez socializace, nebyla zvyklá ani na procházky. Ve spolku Psí senioři v nouzi teď dohání vše, co dosud zameškala. Její dočasná opatrovatelka věří, že nakonec najde i nový domov.

Thelma se do péče spolku dostala společně se svou psí parťačkou. „Jsou si velmi podobné, myslíme si, že jde o matku s dcerou,“ řekla Ivana Šimková, která se o Thelmu nyní stará. Podle ní na sebe nejsou fenky fixované, a proto mohou do adopce odejít každá zvlášť.

Thelma se svou dočasnou paničkou Ivanou Šimkovou Thelma se svou dočasnou paničkou Ivanou Šimkovou | Jana Ulrichová

Bez kontaktu

V bývalém domově toho fenky asi moc nepoznaly. Žily zřejmě bez jakéhokoli kontaktu s lidmi, Thelma není socializovaná, nebyla ani zvyklá chodit na procházky. „Venčily se samy, volně,“ řekla dočaskářka s tím, že i proto je Thelma bázlivá.

Thelma je hezká, středně velká kříženka Thelma je hezká, středně velká kříženka | Jana Ulrichová

Plot a dvojí jištění

Noví majitelé, kteří by se chtěli Thelmy ujmout, k ní budou muset přistupovat pomalu a vlídně. „Měli by mít navíc domov zabezpečený a zahradu dobře oplocenou, protože určitě nějakou dobu potrvá, než si Thelma v novém domově zvykne a přestane se bát. Nevíme, jestli nebude mít zpočátku tendenci utíkat," vysvětlila dočaskářka s tím, že i při venčení doporučuje dvojí jištění, protože Thelma je navíc i částečně hluchá. „Reaguje na štěkot nebo vyšší tóny, mluvené slovo ale neslyší,“ dodala.

Psí parťák

V novém domově může mít Thelma i čtyřnohého parťáka, nejlépe vyrovnaného psa, většího, než je ona sama. „Malé fenečky si chce podmanit, staví se k nim dominantně,“ řekla Ivana s tím, že jinak je ale Thelma velmi milá fenka, která se hodí ke každému, problém nemá ani s dětmi.

I když je Thelma bázlivá, pohlazení si užívá I když je Thelma bázlivá, pohlazení si užívá | Jana Ulrichová

Zdravá, kastrovaná

Až na částečnou hluchotu je Thelma naprosto zdravá. Spolek jí zajistil kastraci a ošetření zubů, takže jí už nic nebrání odejít do nového domova. Zájemci, kteří by jí ho chtěli poskytnout, mohou kontaktovat spolek Psí senioři v nouzi telefonicky na čísle 776 666 258, případně mohou poslat zprávu prostřednictvím jejich facebookových stránek.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi