Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Rexík zůstal v bytě s umírajícím pánem. Čipera, co miluje lidi, teď hledá nového

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Bokrová Lang - 
13. ledna 2024
05:00

Otřesný zážitek má za sebou roztomilý kříženec Rexík (asi 7). Se svým umírajícím pánem byl zavřený v bytě téměř týden, bez jídla a vody. Skončil v Psím domově v Řepnici na Litoměřicku, kde se zotavil natolik, že už vyhlíží nový domov.

Rexe přivezla do útulku policie, protože jeho pán po převozu do nemocnice bohužel zemřel. „Po příjezdu k nám byl ve stresu. To, že byl týden bez vody a krmení, jej zdravotně poznamenalo, měl problémy s ledvinami,“ řekla spolumajitelka útulku Jana Kymrová. Dodala, že šlo naštěstí o problémy pouze dočasné, které se podařilo vyřešit. Nyní už je Rexík naprosto zdráv, připravený na adopci.

Rexík má lidi rád, přilnul i k vedoucí útulku Janě Kymrové Rexík má lidi rád, přilnul i k vedoucí útulku Janě Kymrové | Jana Ulrichová

Trochu hašteřivý

Rexík je pravý voříšek, veselý, milý a čiperný. Je temperamentní, rád běhá a dovádí. „Je trošku hašteřivý. Když se mu jiný pejsek podvolí a dá najevo, že se nechce prát, nemá s ním problém. Jinak si ale nenechá nic líbit,“ řekla Jana s tím, že s fenkami vychází dobře. „Má je rád, jako správný chlap,“ dodala s úsměvem.

Rexík je typický venkovský voříšek Rexík je typický venkovský voříšek | Jana Ulrichová

Jako parťák

Nejvíce by se Rexík hodil ke starším lidem. „Bude s nimi šťastný na zahrádce i na procházce. Naváže se na ně. Je na něm vidět, že má lidi rád, proto bychom ho chtěli dát někomu, kdo jej bude mít jako kamaráda, jako parťáka,“ vysvětlila Jana. Dodala, že je Rexík čistotný, proto může být jak v rodinném domě se zahrádkou, a třeba i zateplenou boudičkou, tak i v bytě.

Kastraci zajistí

V útulku doporučují pro Rexe kastraci. „Chtěli jsme mu ji zajistit sami. Kvůli problémům s ledvinami, které měl po své příchodu k nám, jsme ji ale museli odložit,“ vysvětila Jana s tím, že teď už je Rexík v pořádku a proto jsou připraveni se s případným zájemcem o jeho adopci domluvit a kastraci ještě před jeho odchodem do nového domova zajistit.

Rexík je milý a mazlivý Rexík je milý a mazlivý | Jana Ulrichová

Najde domov?

Zájemci, kteří by se chtěli Rexíka ujmout a dát mu nový domov, mohou kontaktovat Psí domov v Řepnici buď telefonicky na čísle 602 893 442 nebo písemně na e-mail marek.maskulanis@seznam.cz.

MADONNA ( 16. ledna 2024 00:31 )

Ježííš ten má krásný oči a ten výraz 🫠😍 Přeju tomu zlatíčku hodnou rodinu,kde bude moooc šťastný ❣️

ivana kollerova ( 15. ledna 2024 02:04 )

chudinka malej. vypada uplne jako muj Bruno. drzim palce, aby nasel brzy novou rodinu🩷🩷

verka1 ( 14. ledna 2024 08:30 )

Záleží která rodina si Rexika vezme a bude v rodině jedináček nebo už tam mají fenku. Proto asi kastrace.
My máme doma psa a nemá kastraci. Ven na procházku chodí na vodítku.

zelvik22 ( 13. ledna 2024 11:46 )

Není, zatím... ale píší, že to plánují. Zatím na to není zdravotně připraven snad nebo co. Za mě úplně zbytečný zákrok. Ať si budoucí majitel sám rozhodne.

la_ragazza ( 13. ledna 2024 09:41 )

Co to melete? Umíte proboha číst? Není kastrovaný.

Zobrazit celou diskusi