„Bylo nám do pláče, když jsme uviděli ten uzlíček bolesti. Koťátko odumírá, bylo dehydrované, hladové, kost a kůže a sotva dýchalo. Všechny polštářky na tlapkách má spálené až do živého masa,“ popsala děsivý nález předsedkyně charitativního kočičího spolku Kryšpín Lenka Němcová.

Sbírka na odměnu

„Taková zranění si kočka rozhodně nezpůsobila bez něčího přičinění. Jde o jasné týrání zvířete. Je zřejmé, že nesmírně trpěla a i nyní přes poskytovanou péči neustále hodně trpí,“ popsala kočičí pacientku lékařka Iva Hellerová.

Video
Video se připravuje ...

Dívka (5) v Brně našla popálené kotě se zlomeným ocáskem. Nyní je v péči kočičího spolku. Charitativní kočičí spolek Kryšpín

Po prvním šoku, následoval vztek. „Ten, kdo to udělal, musí být dohnán před soud a potrestán,“ je přesvědčená Němcová. Plně ji v tom podporuje široká veřejnost. Okamžitě se rozjela sbírka na vyplacení finanční odměny tomu, kdo pomůže tyrana odhalit.

Tyran z Lískovce?

„Lidé se na ni skládají a momentálně dosáhla na částku 50 tisíc korun,“ upřesnila Němcová. Vzhledem k tomu, že se kotě našlo 2. ledna ve Starém Lískovci, dá se předpokládat, že se sadista nachází v této městské části či v jejím nejbližším okolí.

„Kdo něco zaslechl nebo viděl, napište prosím Charitativnímu kočičímu spolku Kryšpín zprávu na Facebook, přidejte komentář k příspěvku nebo pošlete e-mail. Moc děkujeme!“ upřesnila předsedkyně spolku s tím, že informace předá okamžitě policii.

Popálené kotě se spálenými tlapkami našla dívka (5) v Brně.
Autor: Charitativní kočičí spolek Kryšpín