Verdikt není pravomocný. Pokud proti němu podá obviněný muž nebo státní zástupce odpor, případ z letošního jara se bude projednávat v jednací síni.

Míšu tehdy objevili v otřesných podmínkách policisté. Za jejich asistence byl poté zbídačený pes odebrán. Ujal se jej zvířecí záchranář Karel Bobál ze Studánky na Tachovsku.

Zarostlý řetěz, karabina v kůži

Popsal, jak hafan trpěl bez vody, jídlo v misce měl plesnivé. „Byl uvázaný na řetězu, který mu zarostl do masa. Dokonce mu někdo karabinou procvakl skrz kůži na krku. Nesmírně při tom musel trpět bolestí,“ uvedl Bobál.

První cesta s Míšou vedla do veterinární ordinace v Mariánských Lázních. Veterinářka tehdy psa přispala, bylo nutné rychle jej ošetřit. „Rozštípal jsem články řetězu, přeřízl karabinu a doktorka vše odstranila z živého masa, vyčistila a obvázala,“ uvedl Bobál.

Procházky jen s kšíry

Týraný pes se pak zotavil v péči jeho záchranné stanice ve Studánce na Tachovsku. „Je u mě dodnes, věc není ještě papírově vyřešená, abych jej mohl dát nové, milující rodině. Míša už je v pořádku, ale není možné mu dát obojek, na citlivém krku nic nesnese, takže musí mít kšíry,“ popsal Bobál.

Hafan, naštěstí, na lidi nezanevřel, má je moc rád. Ve stanici ve Studánce se zotavuje i bulteriér odebraný ve stejné lokalitě jako Míša. I on živořil v otřesných podmínkách, měl být i často bit.

VIDEO: O týraného Míšu se postaral zvířecí záchranář Karel Bobál.

Video
Video se připravuje ...

Zvířecí záchranář Karel Bobál se postaral o týraného psa Míšu, kterému vrostl řetěz do masa. Zbyněk Schnapka

Fotogalerie
8 fotografií