Přátelská Charlie živořila s majitelem (20) v hrozném nepořádku. Nad zraněními teprve půlročního psa zůstává rozum stát. Podle informací Blesk.cz bylo zvíře zkrvavené, s oteklou tlamou, v roztržené dásni mu chyběly některé zuby. Další vyšetření ukázalo i zlomená žebra, šrámy, zhmožděniny.  

„Mladý muž v přesně nezjištěné době opakovaně surovým a trýznivým způsobem týral fenu křížence, která v důsledku delší dobu trvajícího týrání utrpěla mnohačetná vnitřní i vnější poranění“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová. Nebohé zvíře muselo hrozně trpět.

Už je v bezpečí

Teď už se Charlie zotavuje v péči spolehlivé a milující chovatelky. „Fenka byla odebrána majiteli na základě rozhodnutí odboru životního prostředí,“ řekla Brožová.  

Byl zázrak, že Charlie přežila. Zranění hrudníku bylo natolik závažné, že jí hrozila i smrt. Ztrápené zvíře ale bude mít nejspíše trvalé zdravotní následky. Případ teď mají na stole kriminalisté. „Pokud bude zahájeno trestní stíhání chovatele, hrozí mu u soudu trest odnětí svobody na dva roky až šest let,“ doplnila mluvčí.

Zarostlý řetěz

Zuboženého Míšu objevili na dvorku u domu na Tachovsku policisté. K pejskovi, který se krčil ve špíně a nepořádku, přivolali zvířecího záchranáře. Ten popsal hrůzu, ve které hafan živořil.

Video
Video se připravuje ...

Zvířecí záchranář Karel Bobál se postaral o týraného psa Míšu, kterému vrostl řetěz do masa. Zbyněk Schnapka

„Neměl vodu, jídlo v misce bylo zkažené. Byl uvázaný na řetězu, který mu zarostl do masa. A dokonce mu někdo karabinu procvakl skrz kůži na krku. Nesmírně při tom musel trpět bolestí,“ řekl zvířecí záchranář Karel Bobál.

Už se léčí

Za asistence policie pejska z pekla vysvobodil. „Když jsem k němu natáhl ruku, strachy se krčil a pomočil se. Bylo vidět, že ho i často mlátili, chudáka,“ dodal Bobál. Míšu hned odvezl k veterinářce v Mariánských Lázních.

„Už měla po práci, ale počkala na nás. Míšu přispala, já rozštípal články řetězu, přeřízl karabinu a doktorka vše odstranila z živého masa, vyčistila a obvázala,“ popsal Bobál.

Na lidi nezanevřel

Míša si teď užívá péče v záchranné stanice ve Studánce u Tachova. „Bral antibiotika, ránu mu každý den natírám mastí. Celkem dobře se hojí,“ uvedl Bobál.

Míša i přes veškeré utrpení na lidi nezanevřel, stále je miluje a těší se z jejich blízkosti. „Už když jsem ho v Černošíně dával do auta a hladil ho, tisknul se ke mně a bylo vidět, že je šťastný,“ dodal Bobál s tím, že až se Míša zotaví a vše se vyřeší na úřadech, čeká pejska nová, milující rodina.

Fotogalerie
12 fotografií