Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kamera zachytila kruté týrání psa na Sokolovsku! Agresor fenku bil pěstmi a kopal

Autor: jel - 
6. června 2023
16:54

Na sociální síti se objevilo mrazivé video, které ukazuje kruté týrání psa na Sokolovsku. Agresor na něm bije pěstmi fenku a nakonec do ní i kopne. Podle sousedů nejde o ojedinělé chování, a muž zvířata týrá pravidelně. Případem se již zabývá policie.

Odporné jednání agresora zachytila 30. května bezpečnostní kamera připevněná na jedné z chat v Kraslicích na Sokolovsku. Záběry zachycují muže, jak bije fenku a nakonec do ní i kopne! Krutému jednání se snažili křikem zabránit sousedé.

Video na sociálních sítích vzbudilo obrovskou vlnu nevole. Případem se již zabývají kriminalisté. „V současné době se případem usilovně zabývají sokolovští kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu týrání zvířat,“ sdělil Blesku policejní mluvčí Jan Bílek.

Video na sociálních sítích šokovalo i Tomáše B. Ten se s kamarádem rozhodl majitele psů vyhledat a zvířatům pomoci. Agresor údajně tvrdil, že mu ulétly nervy a že jinak to nedělá. Podle chatařek z okolí ale muž psy týrá pravidelně. „Kamarád mu řekl, že bychom psy rádi adoptovali. Muž odpověděl, že štěňata nám jedině prodá za osm tisíc korun,“ popsal Tomáš.

„Během debaty nám pejsek naskočil do otevřeného auta a ani na opakované volání jeho majitele nereagoval. Ten si pro něj musel dojít téměř až dovnitř vozu, aby pejsek se strachem vylezl ven,“ doplnil.

V neděli 4. června byli psi majiteli odebráni. Informoval o tom spolek Když pes pomáhá žít, který provozuje canisterapii v Karlovarském kraji a také odchytovou službu. Psi jsou v současné době v útulku.

„Psi nenesou známky fyzického ani psychického týrání. Jsou udržovaní, je vidět, že o ně bylo pečováno a mají očkovací a čipovou povinnost splněnou,“ napsal na sociální síti spolek. 

otrusnik ( 7. června 2023 10:51 )

Bolí mě u srdce , když jen čtu ty titulky ale text už nemůžu. Co je to za zlobu v lidech, že si to vybíjí na zvířatech.

oltec ( 7. června 2023 06:27 )

Pokud nebude pro výstrahu pro ostatní co mučí psa potrestán tak potom jako národ nestojíme za nic

hafblaf ( 6. června 2023 20:55 )

Nenašli by se slušní lidé, kteří by agresorovi předvedli, že kopání a bití bolí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání