Státní zástupce Štefan Oravec v obžalobě řekl, že Michal P. vypracoval na zakázku advokáta obžalovaného dobrozdání, ve kterém uvedl, že muž jednal v silném afektu a kvůli tomu měl téměř vymizelé ovládací schopnosti.

„Zároveň zpochybnil i věrohodnost poškozené. To bylo v rozporu s důkazy a se závěry dvou znalkyň, které zpracovávaly posudek v rámci trestního řízení,“ řekl Oravec.

Neuznaný posudek

Posudek vypracovaný Michalem P. tehdy Krajský soud v Plzni neuznal a označil ho jako tendenční a účelový. Obžalovaného Michala O. (28), který se pokusil na Sokolovsku přejet autem bývalou partnerku a jejího nového přítele, poslal na 16 let do vězení se zvýšenou ostrahou.

Michal P. včera tvrdil, že nechápe, proč stojí před soudem. „Cítím se naprosto nevinný. Zaráží mě, že k takto odborným názorům, se žalující odvážil dělat závěry, když je laik. Cítím se v tomto směru značně poškozen a byla na mě spáchána křivda,“ prohlásil Michal P.

Dodal, že soudním znalcem je již 24 let, vypracoval tisíce posudků a nikdy nebyl takto obviněn. „Nechápu, v čem je spatřována skutková podstata trestného činu,“ řekl Michal P.

Protiposudek vypracovala psychiatrička Eva Navrátilová. Ta uvedla, rozpoznávací schopnosti obžalovaného byly zachovalé. Obžalovaný tak dostal 16 let.

Už dříve problém se zákonem

Psychiatr Michal K. se už jednou dostal do křížku se zákonem a to kvůli ohrožení pod vlivem návykové látky. Opilý vyšetřil nejméně čtyři pacienty ve své ordinaci. Policie mu tehdy naměřila 2,6 promile alkoholu. Okresní soud v Berouně loni stíhání podmíněně zastavil a lékaři stanovil zkušební dobu 14 měsíců. Soud pokračuje výslechy znalců.

VIDEO: Dvanáct let se soudila o syna: Kde brala Pavlína Němcová sílu nevzdat se?

Video
Video se připravuje ...

Dvanáct let se soudila o syna: Kde brala Pavlína Němcová sílu nevzdat se? Kisa Cisarova, Elmer Carvalho