Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Šílenství v Číně: „Kamion smrti“ přepravoval 1408 psů a koček, 370 jich během jízdy zemřelo

Autor: DVL - 
20. října 2022
09:06

V rámci brutálního čínského obchodu se zvířecím masem zemřelo 370 psů a koček na „náklaďáku smrti“, který mířil na trh. K děsivému incidentu došlo ve vozidle napěchovaném celkem 1408 zvířaty, s nimiž se mělo obchodovat. Informoval o tom deník Mirror.co.uk.

Policie zastavila náklaďák na dálnici směřující na jatka a trhy v Jü-linu v jižní Číně. Vozidlo bylo pouze v polovině své zamýšlené 1200 km dlouhé cesty z Fuchengu do Jü-linu. Na místě se shromáždili zachránci zvířat.

Zatímco stovky zvířat zemřely během děsivé cesty, ta, která zůstala naživu, měla otevřené rány, zlomené kosti, respirační onemocnění či trpěla těžkou dehydratací.

Pohotovostní ošetření bylo poskytnuto u silnice, než byla zvířata převezena do nedaleké školy, která je využívána jako záchytné zařízení, zatímco místní útulky zajistily prostor pro jejich umístění.

Specialista na práva zvířat Hao Da-yue odhadl, že většina ze 718 psů byla pravděpodobně ukradená domácí zvířata, vzatá z jejich domovů a předurčená k zavraždění a prodeji jako jídlo. Předpokládá se, že z ulic bylo ukradeno celkem 690 koček.

„Zúčastnil jsem se mnoha záchran psů a koček z obchodu s masem, ale nikdy předtím jsem se nesetkal s tak šokující scénou. Byl to náklaďák smrti, nacpaný zoufalými, vyděšenými, traumatizovanými zvířaty v kleci s jejich mrtvými a umírajícími společníky. Pach smrti, průjmu a zvratků byl ohromující a zvuk zvířat kňučících a křičících o naši pozornost byl srdcervoucí,“ řekl Hao Da-yue.

„Viděl jsem několik psů a koček umírat na krajnici navzdory zoufalým pokusům jim pomoci, nedalo se dělat nic jiného, ​​než je držet, když zemřeli,“ vypověděl. „Aktivisté pracovali se slzami v očích, mnozí byli zjevně šokováni tím, čeho byli svědky. Svět musí vidět, jak tito ubozí psi a kočky trpí kvůli čínskému obchodu s masem. Taková otřesná krutost přináší hanbu Číně a hanbu většině Číňanů, kteří s tímto ohavným obchodem nechtějí mít nic společného.“

Dva řidiči náklaďáků byli zadrženi policií a nahlášeni úřadům. Obchodník, který je naverboval a nashromáždil zvířata, nyní čelí vyšetřování a může čelit obvinění z přepravy nemocných zvířat přes hranice provincie bez zákonem požadovaných karanténních dokladů.

Video  Blesk Tlapky: Pomoc zvířatům. Jeden případ skončil střelbou po redaktorkách  - Videohub
Video se připravuje ...

Ramita ( 26. října 2022 00:09 )

Všechno musejí chytit, všechno musejí zabít a všechno musejí sežrat. Žádné zvíře před nimi nemá šanci i chránění živočichové nemají šanci na život a nejhorší je, že to učí své potomky, učí je těmto krutostem. Nemají soucit, jsou chamtiví, bezohlední, strašně krutí, tohle se jim všechno vrátí! Je to lidský odpad.
Je dobře, že na druhou stranu jsou tam ochránci zvířat, ale ti nestihnou všechny zachránit.
Tohle rabování a drancování přírody a zabíjení veškeré fauny a flory, to se lidstvu vymstí!
Proboha, kde se v lidech bere tolik krutosti a chamtivosti a nadřazenosti, vždyť na této planetě nežijí jenom lidi!

Zobrazit celou diskusi