Z bytu se linul tak šílený zápach, že sousedé pojali podezření, zda jeho obyvatel je ještě mezi živými. Dlouho ho totiž neviděli, zavolala proto policisty.

„Za asistence hasičů vstoupili policisté do bytu, v jehož místnostech v plastových přepravkách nalezli hady a další drobné živočichy. Více než desítka plazů, přičemž jeden z nich byl jedovatý, několik hlodavců a pavouků byli chovaní v naprosto nevyhovujících podmínkách,“ uvedla mluvčí policie Daniela Vlčková.

Bez podestýlky a v trusu

V plastových krabicích neměla zvířata dostatek místa, chyběla v nich podestýlka nebo byla promísena s již hnijícím trusem. Chovaní plazi neměli přístup k vodě a přepravky nebyly vyhřívané.

„Také potkani a pavouci byli přechovávaní v naprosto nevyhovujících podmínkách. Zvířata byla dehydrovaná, apatická, zjevně jevila známky vyčerpání. To potvrdil také přivolaný herpetolog, který přeživším hadům zajistil přiměřené umístění. Také pavouci byli předání do odborné péče. Ovšem hlodavci byli v tak vážné stavu, že museli být veterinářem utraceni,“ uvedla mluvčí.

Prý je všechno v pořádku

Mladík později policistům přiznal, že pro chov jedovatého hada neměl potřebné povolení, ale neměl prý dojem, že by o zvířata bylo špatně postaráno.

„Vyžádané posudky odborníků ovšem hovořily o opaku. Potvrdily prvotní závěry herpetologa i veterináře, že všechna zvířata žila v naprosto nevyhovujících podmínkách, které byly následnou příčinou špatného zdravotního stavu vedoucího v některých případech k eutanazii či úhynu,“ dodala Vlčková.

VIDEO: Blesk Tlapky: Pomoc zvířatům. Jeden případ skončil střelbou po redaktorkách.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Tlapky: Pomoc zvířatům. Jeden případ skončil střelbou po redaktorkách Videohub

Fotogalerie
4 fotografie