Naprosto otřesného chování opilého muže byli svědky dva rybáři, kteří ve čtvrtek večer posedávali na Bubenském nábřeží v Praze 7. Na zídce za sebou zaslechli, jak muž mlátí svého psa! Pak na nebohé zvíře začal křičet, že ho naučí plavat, načež ho skopl ze zídky dolů. Pes padal asi pět metrů a dopadl na beton přímo vedle rybářů. Jako zázrakem neutrpěl žádná viditelná zranění.

„Když si chtěl muž pro psa dojít, rozhodli se, že mu ho nevrátí a přivolali strážníky a pracovnici ze spolku na ochranu zvířat, ta zkontaktovala Státní veterinární správu,“ popsali pražští strážníci.

Z očkovacího průkazu, kterým opilý majitel dokládal, že pejsek je skutečně jeho, vyšlo najevo, že platnost povinného očkování psa proti vzteklině vypršela v červnu 2020. „Lékařka Státní veterinární správy, která přijela na místo a seznámila se s případem, rozhodla, že pes bude umístěn do trojského útulku a s majitelem psa bude zahájeno řízení o umístění psa do předběžné náhradní péče,“ dodali strážníci.

Pejska, který nemá po děsivém pádu naštěstí žádné obtíže, v pátek v útulku komplexně vyšetří. Veterinární správa a správní orgán pak rozhodnou o dalším postupu.