Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Za mačetou posekanou Molly jen podmínka. Tyranovi zvířat zmírnil trest odvolací soud

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
18. února 2022
16:39

Místo ročního vězení jen podmínka. Odvolací soud snížil trest pro tyrana Ivana Králíčka, který se velmi surovým způsobem pokusil zbavit své fenky Molly. Křížence rotvajlera chtěl useknout hlavu mačetou, velmi vážně ji přitom poranil. Přežila jen zázrakem.

Ivan Králíček se k ohavnému činu přiznal. U soudu uvedl, že fenku odvedl na pole, dal jí napít alkoholu a pak jí zasadil několik ran mačetou. Když přestala naříkat, odtáhl ji do křoví, zaházel ji větvemi a odešel.

Molly jakoby očima žalovala Molly jakoby očima žalovala | Jana Ulrichová

Přežila jen zázrakem

Fenku s hlubokými ranami na krku a hrudníku a s naseklou lopatkou naštěstí objevili kolemjdoucí. Díky nim a následné péči, kterou jí věnovali v útulku Naděje pro čtyři packy, přežila, zotavila se a našla i nový domov. Její bezcitný majitel skončil před soudem.

Takto Molly vypadala poté, co se jí její majitel  pokusil zabít mačetou. Na těle měla několik sečných ran Takto Molly vypadala poté, co se jí její majitel pokusil zabít mačetou. Na těle měla několik sečných ran | Jana Ulrichová

Zmírnění trestu

Okresní soud v Benešově vyměřil loni Ivanovi Králíčkovi za týrání zvířat rok ve věznici s ostrahou. Na 6 let mu také zakázal chovat zvířata. Mladíkovi se to ale nelíbilo, odvolal a uspěl. Odvolací soud původní trest zrušil a Králíčkovi dal pouze podmínku, rok se zkušební dobou v trvání pěti let. Zákaz chovu zvířat mu ponechal.

Vězení si nezaslouží?

Podle odvolacího soudu si tyran vězení nezaslouží. „Trest nejpřísnější, tedy nepodmíněný trest odnětí svobody, je třeba, i přes zavrženíhodnost jednání obžalovaného, stále ještě vnímat jako trest nepřiměřeně přísný,“ uvedl doslova předseda odvolacího senátu Roman Lada v odůvodnění rozsudku.

I přes peklo, které prožila, k lidem neztratila důvěru I přes peklo, které prožila, k lidem neztratila důvěru | Jana Ulrichová

Měl jít sedět

Zmírnění trestu zaskočilo ochránce zvířat včetně europoslance Jiřího Pospíšila, který v tomto případu podával trestní oznámení. „Jsem mimořádně zklamaný, že některé soudy neberou v potaz to, že zákonodárci zpřísnili trestní zákoník a jasně řekli, že za týrání zvířete mají být ukládány tvrdší sankce,“ řekl Blesk tlapkám s tím, že i krátký pobyt za mřížemi by měl v takovýchto případech větší efekt, než pouhá podmínka. „Jsem přesvědčený, že pachatelé té nejbrutálnější násilně činnosti vůči zvířatům, by si měli jít reálně alespoň na chvíli sednout,“ dodal.

Ramita ( 20. února 2022 02:25 )

Tak tý lidský bestii jenom podmínku. Kdyby po hlavě dostal mačetou soudce, který mu dal podmínku, tak by mu napařil div ne doživotí. Tak tu opět máme lidskou nadřazenost. Neboj, jedna, dvě, karma jde, karma si jde pro tebe... Pácháš zlo tak se ti zlo vrátí! Tento lidský odpad nemá právo chodit po této planetě!

pomnenka ( 18. února 2022 23:00 )

Jednou ublizil nevinnemu pejskovi priste ublizi cloveku. Rozhodnuti soudce radeji nebudu komentovat.

begonie ( 18. února 2022 18:35 )

Je ten soudce na sebe a svoji práci pyšný?

ruda43 ( 18. února 2022 18:22 )

Věří ještě někdo ve spravedlnost v tomto pastá­tě?Poc­hybu­ju...

Zobrazit celou diskusi