Psíka na balkóně si všiml známý jeho majitelky. Opakovaně se jí pokoušel dovolat, když mu ale nebrala telefon, zalarmoval v neděli policii. „Po vstupu do bytu policisté nalezli majitelku bez známek života. Cizí zavinění bylo vyloučeno,“ uvedla policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Žena se údajně oběsila. Datum úmrtí bylo podle policie předběžně stanovený na 10. října, pejsek tedy přebýval na balkoně týden. Majitelka ale před svou smrtí myslela na vše a vymazlený Ron tam nijak nestrádal.

Dala mu jídlo i pití

To potvrdili i v klatovském útulku, kde se o Rona po smrti paničky postarali. „Je to velký mazel, perfektně vychovaný. Když k nám přišel, byl ve velice dobré kondici, na balkoně měl dostatek potravy i pití,“ uvedla vedoucí útulku Miloslava Šeflová.  

V útulku se psík dlouho neohřál. „Ve středu si jej vyzvedl rodinný příslušník majitelky,"  dodala Šeflová. Postará se tak o něj rodina ženy, která o Rona vzorně pečovala.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí pro děti a mladistvé 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

VIDEO: O čem se mlčí: Sebevražda - Jak pomoci svým nejbližším?

Video
Video se připravuje ...

O čem se mlčí: Sebevražda - Jak pomoci svým nejbližším? Videohub

Fotogalerie
4 fotografie