Pokud máte doma pejska nebo kočičku, jistě to znáte. Přijdete domů, všude se povalují hračky a další nezbytnosti, bez kterých se váš milovaný čtyřnožec neobejde. Naštěstí dnes už existuje celá řada výrobků v designu, který si nezadá s tím člověčím. Nebudou rušit dojem z vašeho interiéru a hezky se na ně kouká. 

Jak pelíšek a hračky vybírat?

U pelíšku se jistě hodí, když má snímatelný potah nebo se dá vyprat rovnou celý. Lépe se vám tak bude udržovat hygiena. Malí pejsci nebo kočky mají rádi pelíšky uzavřené, cítí se v nich v bezpečí. Miniaturní „ratlíky“ navíc spolehlivě zahřejí. Kočky mají rády, když je jejich pelech jaksi „na výši“. Mají z něho pak dokonalý přehled o domácnosti, jíž kralují.

Fotogalerie
35 fotografií

U škrabadel dávejte přednost výrobkům z přírodních materiálů. Nejenže to vaší kočce svědčí, ale navíc i lépe vypadají. Kočky mají rády bylinu šantu kočičí, určitě jim tedy uděláte velkou radost hračkou, která vydává její vůni. 

Hračky pro psy by měly být odolné a zdravotně nezávadné. Vyplatí se kupovat výrobky určené přímo zvířatům, nikoli dětem. Jen takové totiž berou v potaz psí specifika. Klid určitě získáte, koupíte-li hračku z materiálů, jako jsou kůže, juta, přírodní latex, bavlna, vlna apod.

Psy spolehlivě zabavíte různými hlavolamy a čmuchacími koberečky, z nichž mohou dolovat pamlsky. Zabavíte je tak třeba po dobu, kdy musíte být v práci. Pomohou také s častým psím zlozvykem, kterým je hltání potravy. Máme pro vás i návod, jak si takový čmuchací kobereček sami vyrobit.