Chceme dřevěnou podlahu. Ale!

Měli jste v hledáčku dřevěnou podlahu? Pokud máte doma psa či kočku, raději zvolte jiný typ podlahy. Když na tom budete opravdu trvat, vybírejte, co nejtvrdší jako je dub, buk nebo exotické dřeviny. Jejich vzhled a tepelná izolace nejsou jedinými výhodami. Jsou také opravdu pevné a odolné. Co je však u dřevěných podlah důležité, nelakujte je. Zvolte raději olejované dřevěné podlahové krytiny. Vybírejte také krytinu se strukturovaným povrchem, skvrny po loužičkách tak mohou opticky zaniknout.

Fotogalerie
5 fotografií

Laminát může klouzat

Laminátová podlaha je sice velmi odolný a tvrdý materiál a bude tedy splňovat přísné kritérium odolnosti a pevnosti, ale za to se nesnese s velkým množstvím vody, a tedy ani s loužičkami. Také díky povrchu laminátové podlahy, může značně klouzat. To by mohlo být pro čtyřnohé členy rodiny velmi nepříjemné a mohli by si i ublížit. V případě, že se pro tuto podlahu rozhodnete, určitě se poraďte s odborníky. Poradí Vám takovou, aby to vyhovovalo nejen vám, ale i vašim miláčkům.

Rigidní vinyl je to pravé ořechové

Rigidní vinylová SPC podlaha je stále populárnější a vinyl patří dlouhodobě mezi nejoblíbenější podlahové krytiny vůbec. Důvod? Rigidní vinylová SPC podlaha se snadno udržuje, je velmi odolná i vůči vodě a navíc nabídka dekorů a imitací různých materiálů je tak široká, že nahradí i vytouženou dřevěnou podlahu. Dalšími výhodami jsou jistě i její tepelná a zvuková izolace, které ocení váš čtyřnohý parťák i sousedi. Vás zase potěší velká odolnost proti poškrábání.

Přírodní linoleum pro alergiky

Všeobecně se říká, že přírodní linoleum je antialergická, hygienická podlaha, která se snadno udržuje. Stejně jako vinyl si dobře poradí s velkým množstvím vody, je protiskluzný, nicméně nabídka dekorů není tak široká jako u vinylových podlah.