Přírodní dekory jsou nadčasové

V oblasti dekorů podlahových krytin stále vyhrává především přírodní vzhled, kde se prosazují dva protipóly. Populární jsou jak světlé barvy s šedými odlesky, tak i velmi tmavé odstíny s hnědými prvky, které prostor opticky zahřejí. I když jsou stále nejoblíbenější dekory dřeva, postupně se začínají prosazovat podlahy se vzhledem kamene či betonu. Nespornou výhodou všech těchto dekorů je nadčasovost a souhra s jakýmkoliv typem nábytku. Ať máte moderně zařízenou domácnost, nebo jste příznivcem starožitností, přírodní dekor bude slušet všem typům interiérů.

Fotogalerie
4 fotografie

Hvězda materiálů? Rigidní podlahy

Máte vybranou barvu i vzhled, ale to nejdůležitější při výběru podlahy je materiál. Jaký vybrat, aby opravdu vydržel dlouho a vypadal jako nový? Trendem jsou snadno udržovatelné materiály s dlouhou životností. Pokud jsou navíc vhodné pro podlahové vytápění a příjemné při pochůzce naboso, vyhrávají tyto podlahy na plné čáře. To je také důvodem, proč jsou stále populárnější rigidní vinylové SPC podlahy, které propojují to nejlepší hned z několika druhů podlahových krytin. Označení SPC mají ty podlahy, kde je jádro lamely tvořeno vápencovým nebo minerálním práškem, který je spojen kompozitem. Díky tomu je zaručena tvarová stálost podlahy i při vystavení teplotním změnám. Označení rigidní pak znamená, že je lamela podlahy pevná, tuhá a odolná. Rigidní podlahy se pokládají plovoucím způsobem, tzn. jednotlivé lamely se do sebe zaklikávají pomocí speciálních zámků. Pokud hledáte udržitelnou podlahu, která bude i po pár letech vypadat jako nová, máte vybráno.

Větší je lepší

Na výsluní se drží už delší dobu. Řeč je o velkoformátových podlahách, které dávají prostoru punc luxusu a jsou nadčasové. Ladí s rustikálním i moderním prostředím, jsou snadné na úklid a umí opticky zvětšit prostor. Rozvoj technologií umožňuje čím dál větší formáty a hodí se nejen na zem, ale i na zeď.

Výběr podlahy si dobře rozmyslete, a pokud si nevíte rady, navštivte odborníky, kteří vám se správnou volbou pomohou.