Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Pes trpěl téměř hodinu v rozpáleném autě: Veterinářka už mu nedokázala pomoci

Aktualizováno -
18. července 2023
14:41
Autor: ČTK, jel, hra, pma - 
18. července 2023
12:39

Jako možné týrání prošetřují policisté případ, ve kterém žena s partnerem nechala psa v zavřeném autě v Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Ve vysokých teplotách zvíře podle vyšetřovatelů zřejmě trpělo bezmála hodinu. Přestože byl pes po vysvobození převezen k veterinářce, ještě týž den uhynul. O případu informoval jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Těžko uvěřitelný případ se odehrál v pondělí na parkovišti u Zoo Hluboká. Majitelé psa šli do zoologické zahrady a v autě nechali v horkém dni zavřeného svého stafordšírského teriéra Démona. Tím ho odsoudili k smrti!

Zoufalého zvířete si v půl čtvrté odpoledne všiml mladý pár. Zatímco Marcel Čada točil několikavteřinové video trpícího psa, jeho přítelkyně volala policii.

Video  Majitelé psa šli do zoologické zahrady a v rozpáleném autě nechali pejska Démona.  - se svolením Marcela Čady
Video se připravuje ...

„Natočili jsme záběry, aby byl důkaz pro policii. Pak jsme se snažili kamenem rozbít sklo. V tom přišli majitelé a policie,“ popsala Blesku dvojice, čeho byla svědkem. 

Policisté před příchodem majitelů ještě zjistili telefonní číslo na majitelku a marně se jí snažili dovolat. Majitelka psa se nakonec po chvíli dostavila k autu a zvíře vysvobodila. „Jak později zjistili policisté, pes mohl v autě trpět bezmála hodinu,“ uvedl policejní mluvčí. Žena zpočátku tvrdila, že pes byl uvnitř 15 minut.

Zvíře uhynulo

Na sociálních sítích se po incidentu vyjádřili i sami majitelé Démonka. „Pejsek je stabilizovaný a je v pohodě. Musíme mu nechat kapačku, aby nabral síly. Ještě jednou moc děkuji všem lidem za pomoc,“ napsal muž, který žije s majitelkou zvířete.

I když byl pejsek ihned po vysbození z vozu převezen k veterinářce, svůj boj o život večer prohrál. „Majitelku psa tak čeká nepříjemné vyšetřování,“ dodal Matzner.

 „Zajímali jsme se o pejskův zdravotní stav. Majitel i jeho žena nám psali, že je po operaci a vše dopadlo dobře. Jsem vytočený na nejvyšší míru, lhali nám,“ řekl Blesku rozčilený svědek s tím, že je rozhodnutý podat na majitele trestní oznámení.

Majitelé se káli 

Majitelé psa se nad svým nepochopitelným jednáním káli i veřejně. „Víme, jak obrovskou chybu jsme udělali, ale ani to nás neomlouvá z toho, že jsme tam pejska nechali,“ přiznali. Vědomi si jsou i nepříjemné dohry, kterou jejich jednání čin bude mít. „Nebojte, pokutě a podmínce se nevyhnu. Umím uznat chybu, kterou jsem po***l a vím, že bych to už v životě neudělal,“ vzkázal lidem muž, který ovšem v příspěvku tvrdil, že pes žije...

Nejedná se o ojedinělou situaci 

Majitelku nyní čeká vyšetřování. Za trestný čin týrání zvířete hrozí pachateli podle trestního zákoníku až tři roky vězení.

Případy, kdy lidé nechají zvíře v autě, se podle policistů každoročně opakují. Přitom jen několik minut v uzavřeném automobilu na slunci stačí způsobit zvířeti zdravotní komplikace, upozorňují chovatele policisté.

Jana Fryčková ( 22. července 2023 23:29 )

Jen idiot může napsat to co vy.Vždy záleží na majiteli,jak psa vychová.Nejsou žádná bojová plemena jen pitomci,co si tuto rasu pořídí a neví jak se o ně starat.I pudl vám může prokousnout nohu, když jeho majitel bude blbeček.

Jana Fryčková ( 22. července 2023 23:20 )

Zavřela bych takové lidi ne do vězení,ale do toho auta v tom samém vedru, které tam měl ten pejsek.Jsou to lidské zrůdy

begonie ( 20. července 2023 10:38 )

Ulhaní zmetci - nejdříve tvrdili, že tam byl pejsek zavřený 15 minut, pak hodinu a pravda je možná úplně jiná Lhali, že pejsek je na kapačkách a potřebuje nabrat sílu, přitom pejsek zemřel..... Kéž budou potrestáni a to nejen od soudu, ale hlavně od sousedů a známých.....

Helena Rubinstein ( 19. července 2023 22:27 )

To ,co ten chudak pes zazil, je strasne, zcela neomluvitelne a trestuhodne!Ovsem reakce vetsiny diskuteru je neuveritelne pokrytecka! Vase jeste zive maso,tak jezdi v kamionech kazdy den,horko,mraz,i hodiny na jatka,namackani na sebe,zmlaceni,bez vody..At vam chutna.

Petra a Sára Konečný ( 19. července 2023 22:24 )

Udělali to schválně chtěli se ho zbavit,jinak si to nedokážu vysvetlit místo točení tohohle hororu měli rozbít okýnko lidem chybí pořádná kuráž konat že strachu nějaké újmy majetkové..hrozná smrt a utrpení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání