Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Strážník se svlékl do trenek a vlezl pro psa do rybníku: Dramatickou záchranu nahrál kamerou

Autor: VaB - 
27. března 2023
15:15

Z odchytu dvou pejsků se v Hluboké nad Vltavou stala dramatická záchrana. Strážník městské policie neváhal, svlékl se do trenek a pro psa zapadlého v hlubokém bahně došel. Společně se pak nechali opláchnout na čerpací stanici v myčce. Záchranu se podařilo zachytit na kameru.

Pro strážníky z Hluboké nad Vltavou to začalo oznámením o dvou psech, kteří pobíhali po silnici. Kokršpanělové běhali mezi vozidly a hrozilo, že je někdo přejede. Po marných pokusech je chytit se jeden z nich zaběhl na Podhradský rybník.

Video  Záchrana psa ze zabahněného rybníku v Hluboké nad Vltavou.  - MP Hluboká nad Vltavou
Video se připravuje ...

V tu chvíli už na místě byla i majitelka, která si všimla, že pes zůstal uvězněný v bahnitém rybníce. Jeden ze strážníků neváhal, sundal si opasek, vestu a všechno oblečení. „Budeš mít špinavý kalhoty,“ poradil mu kolega. „Já si je svléknu,“ odpověděl odvážný strážník.

Do ruky pak popadl hák na zachycení psa a vydal se do bahna. Tam byl propadlý až po kolena. Vše ale nakonec dopadlo dobře a kokršpaněla se podařilo zachránit. „Vzhledem k velkému znečištění jak psa, tak strážníka byl využit prostor mycí linky na čerpací stanici Benzina, kde se oba umyli z nejhoršího,“ uvedli strážníci.

Na závěr dodali, že je to jeden z těch nejsložitějších odchytů, který museli doposud absolvovat. Druhý pes se vrátil domů sám.

Lucie Nová ( 29. března 2023 12:43 )

A není jedno, jak je pes pitomý??
Díky bohu za tyhle lidi! Kéž by jich bylo víc, než sviní atd....

diskutujici ( 28. března 2023 05:41 )

Se pleteš, Bigl je nejpitomější.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání