Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Blanka přežila svou vlastní smrt: Dvě minuty jí netlouklo srdce!

Blance se kvůli masivní plicní embolii zastavilo srdce, přežila svou vlastní smrt. Svým zachráncům přišla poděkovat.
Blance se kvůli masivní plicní embolii zastavilo srdce, přežila svou vlastní smrt. Svým zachráncům přišla poděkovat.  (Autor: ZZS Středočeského kraje)
Autor: VaB - 
27. března 2023
09:31

Blanka ze středních Čech se vydala na procházku se psem a manželem. Zčistajasna zkolabovala, chvíli na to se jí zastavilo srdce. Prakticky dvě minuty byla mrtvá. Záchranářům se ale ženu podařilo „nahodit“ a na umělé plicní ventilaci převézt do nemocnice. Po čtyřech měsících jim přišla osobně poděkovat.

Měl to být den jako každý jiný. Blanka šla ráno na procházku se psem. Najednou se jí udělalo špatně, skácela se k zemi a zkolabovala. Její muž neváhal a ihned zavolal záchranku. Krátce na to se ženě zastavilo srdce. Za tím vším stála masivní plicní embolie. 

„Prakticky dvě minuty byla mrtvá. Naštěstí resuscitace byla úspěšná a Blanka znovu nabyla vědomí,“ popisují událost středočeští záchranáři. Pacientku musel lékař zaintubovat a napojit na umělou plicní ventilaci.

Společně s kolegy jí proto poskytli co nejlepší péči a následně převezli na speciální oddělení nemocnice IKEM. Blanka měla podle záchranářů obrovské štěstí. „Dá se říct, že přežila svou vlastní smrt. O čtyři měsíce později přišla naší posádce poděkovat,“ doplnili záchranáři. Blance za dojemné setkání poděkovali.

Video  Záchrana života ve Zbraslavi  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi