Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Bety po smrti paničky osiřela a skončila v útulku. Udělali z ní milého bezproblémového psa

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Bokrová Lang - 
9. ledna 2024
05:50

Bety (asi 4) se ocitla v útulku Psí domov v Řepnici na Litoměřicku poté, co její majitelka zemřela. Zpočátku byla nepřístupná, vystresovaná, všeho se bála. To se už ale změnilo. Teď je z ní milá fenka, která vyžaduje kontakt s lidmi.

Bety je s největší pravděpodobností kříženka boceurona, rotvailera nebo dobrmana. „Je to hezká, velká psí dáma, která zůstala sama po smrti své majitelky. Přivezla ji k nám policie,“ popsala vedoucí útulku Jana Kymrová.

Bety je pes pro každého, hodí se mladším i starším aktivnějším lidem Bety je pes pro každého, hodí se mladším i starším aktivnějším lidem | Jana Ulrichová

Těžké začátky

První dny v útulku nebyly pro Bety vůbec snadné. Žila zřejmě jen na zahradě, nebyla proto zvyklá na společnost lidí. „Neznala vůbec nic. Všeho se bála. Když jsme jí nasadili obojek, byla ve stresu. Neznala vodítko, ani povely,“ popsala Jana s tím, že teď už je ale všechno jinak. Po pár týdnech v útulku je z Bety úplně jiný pes, milý a klidný.

Bety byla po příchodu do útulku odtažitá, teď už ale společnost člověka vyžaduje Bety byla po příchodu do útulku odtažitá, teď už ale společnost člověka vyžaduje | Jana Ulrichová

Uvítá parťáka

Jako každý pes má i Bety ráda pohyb. „Je temperamentní, není ale divoká. Ráda se proběhne, má ráda vycházky,“ řekla vedoucí. Bety by uvítala i psího parťáka, bez problémů se snese se psy i s fenkami. Naopak, nehodí se k drobným domácím zvířatům, ke kočkám, ani k drůbeži, tu má tendenci prohánět a lovit.

Jako kamarád

Bety je pes pro každého. Hodí se k mladým, i ke starším aktivnějším lidem, kteří rádi chodí na procházky nebo výlety. Neměla by skončit osamělá někde na zahradě nebo na dvorku, toho si už v minulém životě zřejmě užila už dost. „Chceme, aby odešla do rodiny, kde ji budou mít jako společníka, kamaráda, prostě parťáka, protože kontakt s lidmi vyžaduje a užívá si ho,“ zdůraznila Jana.

Bety je hezká větší kříženka, zřejmě  plemene bauceron Bety je hezká větší kříženka, zřejmě plemene bauceron | Jana Ulrichová

Je bezproblémová

U Bety je potřeba ještě dopilovat chůzi na vodítku. Jinak je podle pracovníků útulku naprosto bezproblémová. Zájemci, kteří by se jí chtěli ujmout a dát jí nový domov, mohou kontaktovat Psí domov v Řepnici buď telefonicky na čísle 602 893 442 nebo písemně na e-mail marek.maskulanis@seznam.cz.

MADONNA ( 9. ledna 2024 13:04 )

Betynko, přeji ti milující rodinu kde budeš, už jen šťastná 🫶

verka1 ( 9. ledna 2024 10:54 )

Dříve také pejsci měli venku zateplenou boudu nebo měli pelíšek ve stodole na slámě a v misce krmivo a vedle v misce vodu.
Když chodíte do práce zavřít psa na xx hodin doma.
Nikdy se netyrali, nebyli množirny 👎
Co se děje, po celém světě je venku tolik týraných pejsku a jiných zvířat 😓
Na Slovensku v osadách, Rumunsku kill útulky 🤮
Psí zápasy 🤮
Popálený pes 🤮
Toto dokáží udělat lidí??

begonie ( 9. ledna 2024 08:24 )

Je nádherná - zasloužila by si milující páníčky, kteří jí vynahradí vše, co doteď neměla ❤️‍

y1xcvbnm ( 9. ledna 2024 07:42 )

krásná a ty jantarové oči

Zobrazit celou diskusi