Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Z Buddyho vyrostl obřík, kterého se majitel začal bát. Je to štěně, které jen potřebuje nastavit pravidla

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Bokrová Lang - 
4. února 2024
05:00

Buddy (1) je další pes, který skončil v útulku jen proto, že ho jeho majitel přestal zvládat. Z roztomilého štěněte vyrostl během půl kroku obřík, který si začal prosazovat svou, a tak musel z domu. V útulku Dogsy v Jestřebí na Českolipsku teď čeká na nového, zkušenějšího pána.

Buddyho, údajně křížence cane corso, si jeho původní majitel pořídil na inzerát. „Vyrostl z něj k jeho překvapení maxipes, kterému byl byt malý. Navíc se ho začal i trochu bát, proto nám ho věnoval,“ řekla zakladatelka útulku Dogsy Veronika Slavíková.

Buddy je mohutný kříženec údajně cane corso Buddy je mohutný kříženec údajně cane corso | Jana Ulrichová

40kilové štěně

Čtyřicet kilogramů vážící Buddy čeká na nový domov už půl roku, zájemci se o něj ale zatím nehlásí. Je to i tím, že to není pes pro každého, potřebuje zkušeného majitele, který mu nastaví pravidla, určité hranice. „Pokud by se tak nestalo, mohly by v jeho dospělosti nastat problémy,“ řekla Veronika s tím, že útulku zatím Buddy, který je pořád ještě štěně, funguje perfektně.

Umí zabrat

Buddy potřebuje majitele, kterého bude poslouchat a respektovat. Musí to být člověk, který ho zvládne i fyzicky. „Na vodítku umí pořádně zabrat. Povahou je to ale milý pes, který je ke svému okolí přátelský,“ řekla Veronika s tím, že pokud se mu bude majitel náležitě věnovat, získá v něm skvělého společníka. „Byli bychom rádi, kdyby našel domov co nejdříve, aby zbytečně netrávil nejlepší věk v útulku,“ dodala.

V útulku Buddy funguje bez problémů V útulku Buddy funguje bez problémů | Jana Ulrichová

Raději do domu

I když byl Buddy zvyklý žít v bytě, vyhovoval by mu spíš dům se zahradou s přístupem dovnitř. Mohl by mít i psího parťáka. „S jinými psy nemá problém. To, jak by se snesl se psem případných zájemců, bychom mohli vyzkoušet přímo u nás,“ řekla Veronika. Zájemci, kteří by se chtěli Buddyho ujmout a dát mu trvalý domov, mohou kontaktovat útulek Dogsy telefonicky, nejlépe prostřednictvím WhatsApp na čísle 777 239 237.

Milan Štádler ( 10. února 2024 22:07 )

Pracuji u SBS podívejte se Budymu do očí něco tam je oddanost za oddanost kdo nerozumí zvířatům nerozumí ničemu je to pes ne vlkodlak

Miriam Klímová ( 4. února 2024 21:21 )

👍👍👍

Uživatel_5650027 ( 4. února 2024 15:47 )

👍👏👏👏 naprosto souhlasím! Měla jsem psa z útulku. Moje studentka si ji "nerozvážně adoptovala" potřebovala 14 dní psa pohlídat a já "nerozvážně"hlídání nabídla😊 Že 14 dní (1996-2010) byla báječná léta! Vypadala divoce, ale vážila si třetí rodiny měla nás ráda a my ji také! Pravda je, že futr si hlídala a nikdo do misky s jídlem raději nesahal! Zkusila jsem to jednou a důrazné varování stačilo😉

MADONNA ( 4. února 2024 10:10 )

Prosím vás vy kynologu, psovode a majiteli chovné stanice v ČR vemte si léky na makovici 😂😂😂Takhle by se v životě takový člověk o psech nevyjádřil, protože k nim má vztah, narozdíl od vás!!

MADONNA ( 4. února 2024 10:05 )

Zobrazit celou diskusi