Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Daniella zemřela na vzácný typ rakoviny: Svou vlastní smrt oznámila na sociální síti

Autor: rc - 
5. března 2024
07:29

Svou vlastní smrt na sociální síti oznámila Daniella Thackrayová. Pětadvacetiletá rodačka z britského Leedsu dlouhé měsíce bojovala se vzácnou a agresivní formou rakoviny. Svůj boj se zákeřnou nemocí nakonec prohrála. „Pokud to čtete, znamená to, že jsem prohrála svůj boj s rakovinou,“ stojí v příspěvku, v němž nadále vyzvala svého snoubence, aby si užíval života.

Pětadvacetiletá Daniella napsala dojemný vzkaz před svou smrtí a její rodina jej zveřejnila na jejích sociálních sítích. Vzkaz se objevil na profilu na sociální síti LinkedIn či facebook. V příspěvku Daniella, která pracovala jako personalistka v britském Leedsu, oznámila svým přátelům svou vlastní smrt.

Lékaři Danielle diagnostikovali cholangiokarcinom, což je vzácná a agresivní forma rakoviny žlučových cest. Žena se zákeřnou nemocí bojovala dlouhé měsíce a svůj boj nakonec prohrála. „Pokud to čtete, znamená to, že jsem prohrála boj s rakovinou a moje rodina za mě posílá poslední zprávu,“ píše se v úvodu dojemného příspěvku. „Cholangiokarcinom je vzácné agresivní zhoubné nádorové onemocnění, které často nemá zjevnou příčinu a nelze jej vyléčit,“ píše nadále s tím, že doufá, že věda v následujících letech pokročí a lidé trpící touto nemocí budou mít šanci na přežití.

„I když nemůžeme ovlivnit, co se s námi stane, můžeme ovlivnit, jak budeme reagovat. Rozhodla jsem se, že nebudu truchlit nad život, který jsem ztratila, přestože jsem byla zničená, ale místo toho si budu užívat každý okamžik, který mi zbývá,“ napsala a dodala, že milovala svůj život a své blízké. Ve zprávě poslala i vzkaz svému pejskovi Leovi, který jí prý dělal radost v těžkých momentech, kdy bojovala s rakovinou a svému snoubenci vzkázala, aby si užíval každý den svého života. Poslední dny svého života Daniella strávila v hospici St. Gemma v Leedsu.

Video  Přednosta Interní hematologické a onkologické kliniky FN Brno Jiří Mayer o využití myší v léčbě pacientů.  - Jiří Nováček
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi