McCanna Anthony ‚Mac' Sinise, syn herce Garyho Sinise, jenž se objevil kromě výše zmiňovaného Forresta Gumpa i třeba v Zelené míli či sci-fi snímcích Apollo 13 a Mise na Mars, prohrál svůj boj ze zákeřnou nemocí už 5. ledna. Trpěl vzácnou formou rakoviny zvanou chordoma - vycházející z mezenchymálních tkání, jako jsou kosti, chrupavky, svaly a nervy. Zdrcená rodina tuto smutnou zprávu ale oznámila veřejnosti až v těchto dnech, kdy se zřejmě již se smrtí mladého muže všichni patřičně vyrovnali. 

Prostřednictvím webu charitativní nadace, která nese hercovo jméno, popsal zdrcený Gary synův boj s chorobou. Diagnózu si Mac vyslechl už v roce 2018, který byl pro Sinise velmi těžkým rokem - v té samé době jeho ženě Moiře Harrisové (69), taktéž herečce, lékaři objevili rakovinu prsu 3. stupně. Poté podstoupila operaci odstranění lymfatických uzlin a začala s chemoterapií a ozařováním. Jenže zatímco Moira se po měsících léčby dostala do remise a od té doby je bez rakoviny, její syn takové štěstí neměl.

Video
Video se připravuje ...

Zdrcená Patrasová o rakovině Aničky: Dám svůj život za její! David Turek

Nádory se mu opakovaně vracely. „Jeho onemocnění nebylo možné vyléčit, ale nikdy se nevzdával. Byl velkým fanouškem filmů. Svým odhodláním nám připomínal vojáka z filmu 1917, který utíká přes bojiště, zatímco kolem něj vybuchují bomby, které ho srážejí na zem. Ale on vždy vstane a odmítá se vzdát,“ popisoval truchlící otec. Mac rehabilitoval, i když ho rakovina ochromila od hrudníku dolů. Stále měl totiž alespoň omezenou možnost používat pravou paži a prsty na levé ruce, a tak se mohl věnovat svému koníčku, skládání hudby.

V ten samý týden, kdy bylo jeho nové hudební album posláno do výroby, Mac zemřel. Naposledy vydechl 5. ledna 2024 v 15:25, pohřeb se konal 23. ledna. „Podobně, jako každá rodina, která čelí takové ztrátě, máme zlomená srdce a toužíme celou situaci zvládat nejlépe, jak dokážeme. Pro rodiče je nesmírně obtížné přijít o dítě. I když nás ale bolí srdce od toho, jak nám chybí, jsme inspirováni a dojati tím, co všechno dokázal. Bojoval těžký boj, ale nikdy se nepřestal snažit,“ uzavřel Sinise.

Fotogalerie
37 fotografií