Napjaté vztahy mezi členy královské rodiny panují už od dob, kdy se princ Harry se svou manželkou přestěhovali do Ameriky a začali v podstatě vydělávat na očerňování královské rodiny – dávali šokující rozhovory, natočili neméně šokující dokument a došlo i na šokující princovy memoáry. Rakovina, které postihla britského krále Karla III. (75), tedy Harryho otce, ale možná napomůže k tomu, aby se pošramocené vztahy zase napravily. Alespoň v to rusovlasý princ doufá!

V těchto dnech se totiž nachází Kanadě, kde propaguje své Invictus Games, což je mezinárodní multisportovní akce určená pro zraněné a nemocné vojáky i veterány. Tam poprvé hovořil o otcově vážné nemoci. Prý byl moc šťastný za to, že mohl nedávno svého otce vidět – i když jenom na velmi krátký čas. Údajně u něj strávil jen 30–45 minut. „Miluji svou rodinu. Jsem rád za to, že jsem mohl naskočit na letadlo, jet za ním a strávit s ním čas,“ citovalo jeho slova BBC.

Video
Video se připravuje ...

Zapomněl Karel na syna Harryho? Twitter / @jozzzaphen

Souhlasil také s tvrzením, že obavy o zdraví svých bližních mohou rodiny sblížit. „Jo, jsem si tím jistý,“ přikyvoval a na příkladu těch, kteří se účastní Invictus Games, dokazoval, jak takové vyhrocené situace pomáhají si uvědomit, co je v životě skutečně důležité. Ve všech těchto rodinách to vidím na každodenní bázi, síla rodiny je spojena s jednotou. Jakákoli nemoc sbližuje rodiny.“ O zdravotním stavu krále však mlžil – uvedl jenom to, že to „zůstává čistě mezi nimi“.

Příznivce královské rodiny rovněž potěšil prohlášením, že má „naplánované další cesty, které ho povedou přes Velkou Británii nebo přímo zpět do Anglie“. Jeho úmysl je jasný – hodlá se tam „zastavit a vidět se se svou rodinou, jak jen to půjde“. Bude při tom ale sám – Meghan Markleová se totiž nechala slyšet, že ji už do Spojeného království, kde se nikdy necítila jako doma, tedy milovaná a podporovaná, nikdy nikdo nedostane. A zatím se této své zásady celkem drží...

Fotogalerie
51 fotografií