Zdálo se, že snad konečně dojde k usmíření. Když se Harry narychlo vydal do Británie, aby osobně navštívil svého otce, krále Karla III. (75), kterému právě diagnostikovali rakovinu, mnoho lidí čekalo, že by se po dlouhé době snad konečně mohl vidět i s bratrem Williamem. Jenomže to se nestalo. Podle zdrojů z okolí princů dokonce William tu možnost ani nezvažoval a „vůbec nepočítal s tím, že by se s Harrym viděl“, psala britská média.

Velkým faktorem ve zdrženlivosti následníka britského trůnu jistě byl jeho nabitý program. Během jediného dne, kdy byli s bratrem ve stejné zemi, vedl nejprve princ William ceremoniál na hradě Windsor, během něhož ocenil vybrané jednotlivce za jejich významný přínos charitativní práci, a poté se ještě zúčastnil charitativní akce pro londýnskou leteckou ambulanci. Mimo to má doma manželku Kate (42), která se stále ještě dává dohromady po operaci břicha, a tři malé děti. 

Podle mnohých názorů ale nebylo vytížení zdaleka tím nejdůležitějším důvodem. Koneckonců, kdyby bratři chtěli, jistě by našli nějaký kompromis. Královská expertka Angela Levinová proto věří, že se William Harrymu vyhnul zcela úmyslně. 

Experti: Bratra zařízl úmyslně!

„William utnul všechno, co s Harrym souvisí,“ vyjádřila se v rozhovoru pro britskou televizi GB News. „[William] ví, že [Harry] použije soukromé rozhovory, aby získal více prostoru v médiích. Prodal by všechno, co mu William řekne, a snažil by se vydělat u Netflixu,“ je přesvědčená. 

A podobně to vnímají i další. „William je naštvaný, že Harry opět návštěvu otce využil jako PR příležitost,“ uvedla šéfredaktorka časopisu o královských rodinách Majesty Magazine Ingrid Sewardová pro The Sun

„Pokud jde o Williama, ani na chvíli neměl v úmyslu si s Harrym promluvit, dokud se Harry nezačne chovat jako džentlmen a neomluví se za roky hrubostí a nadávek, kterými Williama a princeznu z Walesu častoval,“ tvrdí Sewardová. 

„William musí být za zavřenými dveřmi vytočený do běla, když jen pomyslí na všechny ty roky, kdy Harryho podporoval, a v tuhle chvíli, kdy jsou jeho 75letý otec a manželka, se kterou je už 13 let, oba potenciálně vážně nemocní, všechno, co Harryho zajímá, je jen on sám a ještě očekává, že se s Williamem uvidí,“ myslí si novinářka.

Podle Sewardové byl William vždycky Harrymu dobrým starším bratrem, i když se vždycky hádali. „William si to vždycky dobře rozmyslel, než cokoli udělal, a většinou se moc nevyjadřoval, zatímco Harry byl vždycky impulzivní. Vypadá to, že je pořád všechno při starém,“ hodnotí chování bratrů. Naposledy se Harry a William osobně setkali loni v květnu během Karlovy korunovace.

Nový TV projekt?

Pozornost si navíc přitáhla nedávná významná personální změna mezi Harryho zaměstnanci. Na pozici generálního ředitele jeho prvních zimních Invictus Games vystřídal princova někdejšího kamaráda Nicka Bootha kanadský televizní producent Scott Moore, který v minulosti například dohlížel na přenosy z olympiády nebo mistrovství světa ve fotbale. 

Podle informací Daily Mailu se kvůli tomu mají Harry a Meghan Markleová (42) příští týden vypravit do Kanady, a množí se zprávy, že jim nový kontakt pomáhá získat „velkou smlouvu s televizí“. 

 

Video
Video se připravuje ...

Babiš neuspěl kvůli evidenci StB! Rychlý úprk Harryho z Británie. A HHC jako zakázaná látka Bára Horáková, Lukáš Červený, reuters

Fotogalerie
64 fotografií