Když se královská rodina a o den později i celý svět dozvěděli o nespecifikovaném rakovinném onemocnění krále Karla III. (75), nasedl jeho mladší syn okamžitě na letadlo a ze svého sídla v kalifornském Montecitu urychleně přiletěl zpátky domů do Londýna. S otcem se v úterý osobně setkal, noc ale strávil sám a v hotelu. 

Meghan dala zelenou

S nebezpečnou diagnózou pětasedmdesátiletého krále Harry mění priority a v nejbližší době plánuje trávit v Anglii (a potažmo Velké Británii) podstatně více času, než jak tomu bylo doposud. Rozhodnutí podle zdrojů z okolí manželů posvětila i Harryho manželka, herečka Meghan Markleová – ačkoli sama zůstává i se dvěma dětmi manželů nadále v USA a přílet do Anglie ani neplánuje. 

Vyvstává ovšem otázka: Kde bude vlastně Harry během svých pobytů v Británii přebývat? Do loňského roku měl zrzavý princ ve Windsoru vlastní rodinný domek, sídlo Frogmore Cottage. Protože se ale vzdal veškerých výsad i povinností, které s sebou nese práce pro monarchii, otec mu loni nakázal sídlo vyklidit. 

Anketa

Měl by se král Karel III. vzdát trůnu a již ho předat Williamovi?

Ano
Ne

Doma už ho nechtějí?

Kdykoli by teď Harry nebo Meghan chtěli trávit čas na ochrankou hlídaných pozemcích britské královské rodiny, potřebují oficiální pozvánku. A tu zatím nezdárný princ nedostal.

Když se do Anglie vrátil loni v září na charitativní akci na počest jeho babičky, zesnulé královny Alžběty II. (†96), jeho žádost byla dokonce vysloveně odmítnuta. Tehdy, stejně jako tentokrát, tak nakonec skončil sám v hotelu. To pro něj musí být asi docela hořká pilulka... Ale byl ochoten ji polknout.

Podle zdrojů z paláce není vyloučené, že se nějaké místo pro Harryho v královských budovách v budoucnu najde. Palác ale o návštěvě potřebuje vědět dostatečně dopředu. 

Spor o Frogmore Cottage

Jisté je, že Harryho někdejší domov Frogmore Cottage už to ale nebude... Do poměrně nevelkého, ale útulného sídla by se měl co nevidět nastěhovat králův mladší bratr, princ Andrew (63).

Video
Video se připravuje ...

Průvod Karla III. před korunovací: Sláva za 3 miliardy korun! Blesk TV a Reuters

Také on už totiž kvůli sexuálnímu skandálu s Jeffreym Epsteinem (†66) přišel o práci pro monarchii, a král Karel III. se ho od té doby snaží dostat z luxusního sídla Royal Lodge, které aktuálně obývá. Menší Frogmore Cottage je podle krále adekvátní kompromis, Andrew se ale seká, jak může. A přitom... co by za to Harry dal!