Marcel Nemec podlehl zákeřné rakovině, s níž sváděl boj již od roku 2021. Pravidelně o své nemoci informoval na sociálních sítích, stejně jako o neveselých vyhlídkách – lékaři mu otevřeně řekli, že ho na tomto světě čeká už jenom pár dní života. Během té doby si vše uspořádal... a naplánoval přesný scénář posledního rozloučení, co se krátce po jeho smrti dostal na veřejnost.

„Podle slov vždy pozitivního Marcela je třeba dodržet dress code v podobě barevného oblečení a zaplatit vstupné v podobě jednoho barevného květu. Kromě toho však pozůstalí mají přinést i dobrou náladu a úsměv na tváři.“ Také si přál, aby byla jeho rakev zahalena duhovou vlajkou – a to jak kvůli pestrým barvám, tak i kvůli jeho homosexuální orientaci, kterou se nijak netajil.

Pohřeb (respektive Oslava života, jak to sám nazýval), kterého se směla účastnit i široká veřejnost, se konal 21. února 2024 v hercově rodné Kremnici v Domě smutku. Na samotném obřadu, který začal ve 14:00, tedy nedlouho poté, co skončilo soukromé rozloučení jen pro Nemcovu rodinu, tedy pro maminku, bratra a jeho dceru, a také pro nejbližší přátele, zaznělo několik skladeb z hercova repertoáru a ty, které byly jeho srdci nejmilejší. Z reproduktorů hrály písničky jako Úsměv či slavný hit Kopytovců DoJit

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Marcela Nemce Plus Jeden Deň

Jak informoval server Plus Jeden Deň, před začátkem druhého obřadu se začali sjíždět smuteční hosté. A tak, jak si Marcel přál, někteří přišli místo smuteční černi v pestrém odění. Sbohem mu dávali i kolegové z divadla LA KOMIKA – Zuzana Vačková (55), Renáta Ryníková (41), Igor Rattaj (53) či Elena Podzámska (52), která svému dobrému kamarádovi přinesla na poslední cestu plyšovou hračku. Nechyběl ani jeho kolega z Kopytovců Ludvík Jakubove.

Smuteční projev měla výše zmiňovaná Vačková, která četla úryvek z knihy Malý princ, kterou Marcel velice zbožňoval. U řečnického pultu promluvila také hercova neteř. Ta nijak neskrývala své emoce... jak se můžete přesvědčit v naší galerii. Po zhruba 18 minutách pohřeb ukončila píseň Odcházím od Kopytovců. „Úsměv na tváři a láska je to, co tady po mně zůstává. Takže prosím úsměv a povinně rozdávat lásku třikrát denně. Ráno, v poledne i večer 20 kapek.“ Tak znělo Nemcovo poslední poselství...

Fotogalerie
70 fotografií