Smutnou zprávu potvrdila slovenskému webu Aktuality.sk Nemcova kolegyně a blízká kamarádka, herečka Kristína Tormová (41). Po Novém roce ho lékaři varovali, že mu nejspíš zbývá už jen pár dní života. Maximálně se hovořilo o třech měsících. I tuto informaci, stejně jako mnoho dalších, pak herec sdílel veřejně se všemi svými příznivci. 

Nemec byl známý svým optimismem a láskou k životu. „Mám klid v duši,“ psal ve svém posledním příspěvku na instagramu před dvěma týdny, když ho z ARO (anesteziologicko-resuscitačního oddělení) nemocnice Milosrdných bratří propustili na představení Divadla La Komika, kde si ještě z posledních sil zahrál před publikem plným známých tváří.

Dokonce se tam setkal i s prezidentkou Zuzanou Čaputovou a jejím přítelem Jurajem Rizmanem. „Paní prezidentce jsem poděkoval za to, co udělala pro naši zem a co ještě udělá, a řekl jsem jí, že ji miluju!“ rozplýval se tehdy. 

Své poslední dny strávil mimo nemocnici, doma u maminky. Dopředu si naplánoval i vlastní pohřeb.

„Všechno na mou oslavu života, nebo tedy poslední rozloučení je připraveno... Vím, že je ten čas, takže děkuji za všechno. Takhle to je... a takhle to má být, tečka,“ uvedl herec, známý třeba z dramat Nedodržený slib, Amnestie nebo komediálního seriálu Kávomat – Miestny úrad Hodrušany, krátce před smrtí pro slovenský deník Nový čas s tím, že odchod pro něj bude vysvobozením.

Své poslední dny strávil v Kremnici, zemřít si totiž přál doma. „Čas strávený s maminkou mi dodává sílu, radost a chuť do života,“ liboval si Nemec. Právě mamince a dalším blízkým patřilo i jeho poslední přání: „Chci, aby maminka měla klid a nikdo ji neotravoval. Stejně tak ani neteř nebo bratra....“

S blížícím se koncem se dokázal vyrovnat s optimismem sobě vlastním. „Úsměv na tváři a láska, to je to, co tady po mně zůstává. Takže... Prosím úsměv a povinně rozdávat lásku třikrát denně. Ráno, v poledne i večer 20 kapek,“ vtipkoval ještě krátce před smrtí.

Video
Video se připravuje ...

Dávivý kašel jako známka vážné nemoci? Lékař varuje před nikotinem hlavně děti Andrea Ulagová

Fotogalerie
131 fotografií