Herec Marcel Nemec je přes dva roky onkologickým pacientem. A přestože se v březnu loňského roku zdálo, že nad zákeřnou nemocí vyhrál, objevil se nový nádor, který nelze operovat. A záhy další tři… Lékaři jsou skeptičtí a komikovi dávají poslední měsíce života. Neznámo kolik. Pár - 4, 6, 10,“ posteskla si na instagramu hvězda seriálu Kávomat - Miestny úrad Hodrušany, jež se proto připravuje na to nejhorší a řeší otázky, nad kterými se běžně člověk nezamýšlí.

Zamýšlí se například nad tím, co (a zda vůbec) by měl ve svém životě změnit, jestli by měl začít jinak žít či měnit své priority. „A co případná další léčba? Šli byste medicínskou cestou, nebo alternativní, případně kombinace? Chtěli byste zůstat raději v nemocnici, nebo jako stacionář, tedy že budete denně dojíždět z domu?“ položil si několik otázek o své nejbližší budoucnosti. Řešil ale i témata podstatně děsivější…

Například plánuje svůj odchod z tohoto světa! „Vědí vaši nejbližší, jestli se chcete nechat zpopelnit, jak má vypadat váš pohřeb, je někdo, kdo by měl na něm něco o vás říct? Víte už kdo? A jestli to celé necháváte na vašich blízkých, ať oni rozhodnou? Mrtě otázek. Na mnohé z nich už znám odpověď, některé jsou ale zatím otevřené,“ přiznal na sociální síti Nemec. A popsal, jak by mělo vypadat jeho poslední rozloučení.

Má jasno v jednom: Určitě se nebude nést v černých barvách. „Chci hodně barevných květin a barevně oblečených usměvavých hostů. Já odchod nevnímám jako konec, ale jako začátek něčeho nového. A zároveň to vnímám jako oslavu svého krásného a láskou naplněného života, který jsem prožil v této dimenzi s úsměvem a obklopený lidmi, se kterými se milujeme - a že jich není málo,“ pokračoval Nemec.

Video
Video se připravuje ...

Zdrcená Patrasová o rakovině Aničky: Dám svůj život za její! David Turek

A prozradil také jedinou věc, kterou by ve svém životě ještě chtěl zažít: „Zahrát si v divadle, alespoň ještě jedno představení. Zažít tu magii divadla, to nebeské spojení s diváky, tu neopakovatelnou atmosféru, to šimrání v podbřišku, tu krásnou trému a zaslouženou děkovačku,“ přál by si. Zároveň poprosil své followery, aby mu neustále neopakovali, ať bojuje a svůj boj nevzdává.

„Nejsem MMA zápasník, ale jemná umělecká duše s chutí žít v bezpodmínečné lásce. A nic nevzdávám, vždyť i zázraky se dějí - a nejen na Vánoce,“ zdůraznil statečný Nemec, jemuž vyjádřila podporu celá řada fanoušků i kolegové z umělecké branže. Herečka Monika Hilmerová (49) mu svěřila, že na něj často myslí. „Slova jsou ale málo, Marceli, co můžu pro tebe udělat?“ ptala se. „Usmívat se na svět. Ale to ty přece děláš,“ reagoval Nemec.

Fotogalerie
54 fotografií