Bývalý politik na pražském Žižkově vlastní byt, kam se po rozchodu s Danielem Krejčíkem vrátil. Podle popisu Dana se ale nejedná o skvostné bydlení, které by zdobilo stránky designových magazínů.

„Když jsme se po nějaký době chození chtěli v Praze sestěhovat, dumali jsme nad tím, jestli budeme bydlet v mým, nebo v jeho bytě. Můj byt byl malej, Matesův bizarní. Zatímco můj byt vypadal jako vcelku obyčejnej žižkovskej kvartýr, tak Matesův dost neobyčejně,“ vzpomíná ve své knize Nadělení: Příběhy kluka ze zámku Krejčík.

Video
Video se připravuje ...

Daniel Krejčík o svém příteli Stropnickém: Strach, že odhalím soukromí! Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

V jeho staromládeneckém bytě se nenacházel žádný elektrický přístroj (kromě pračky, která byla starší než my dva dohromady, prala tak napůl, takže ji Mates považoval spíš za starožitnost než za přístroj, což ji uchránilo před skládkou), místo kuchyně byla místnost, kde stála židle a na ní sušenky, rozhodně žádná linka, žádná lednice, vůbec nic, topení bylo jen v jedné místnosti a všude kolem se válely knihy. Spousta knih, křeslo, lampička, gramofon, dřevěný parkety a krásnej výhled na Prahu,“ popsal bydlení Stropnického jeho expartner, který si vydupal alespoň sporák.

Pro představu v knize zveřejnil fotku z kuchyně, kde místo stolu jsou dřevěné sáňky, které posloužily jako stůl.

Matěj do bytu Daniela odmítl chodit s tím, že má fobii z civilizace. Tím se vysvětluje jeho touha přestěhování mimo velkoměsto. I když to měl být nejdřív mlýn nebo chata na horách, vyhrál polorozpadlý zámek v Osečanech.

Fotogalerie
49 fotografií