Po roce vztahu se partneři rozhodli, že si najdou bydlení mimo Prahu. Ve hře byl mlýn, chata na horách, ale nakonec jim v nabídce realitní kanceláře do oka padl chátrající zámek v Osečanech na Příbramsku. Cena za ruinu byla 15 milionů korun a navíc se ukázalo že vlastníků je 17! 

I když cenu usmlouvali na 12 milionů, tak je stejně všechny banky poslaly do háje. Zbývalo jediné - požádat o půjčku rodiny. „Ukecal jsem mámu, že prodá pražský byt koupený z dědových peněz za Draculu a Monte Crista, který pronajímala, a my jí ho budeme do konce života splácet z pronájmu mého bytu v Praze,“ řekl pro iDnes.cz Matě Stropnický, který je vnukem textaře Zdeňka Borovce (†69). Zbytek peněz poskytla rodina Daniela Krejčíka. Páreček se s rodinami dohodl na tzv. pravidelné zámecké splátce.

Video
Video se připravuje ...

Daniel Krejčík o svém příteli Stropnickém: Strach, že odhalím soukromí! Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

A tak se 12. srpna 2018 Stropnický s Krejčíkem stali zámeckými pány. V té době nikoho nenapadlo, že by se dvojice někdy rozešla, když si na sebe upletla takový bič, přesto vše svěřili do rukou právníků. V kupní smlouvě o prodeji areálu zámku „OSEČANY“, je jasně napsáno, že majiteli nemovitosti jsou oba dva a zámek mají na půl.

Co bude teď, když se páreček rozešel? Podle fotografů Blesku momentálně na zámku není ani noha. Je uzavřený a ani za tmy se v něm nesvítí. Tudíž je jasné, že ani jeden ze zámeckých pánů doma nebydlí. Je otázkou, zda se dohodnou na prodeji, nebo jeden druhého vyplatí...

Rozchod kvůli nevěře

Bývalý místopředseda Strany zelených měl být totiž podle informací Blesku svému partnerovi nevěrný. „Bylo to s ženou a Dan se o tom dozvěděl. Strašně ho to ranilo, s Matějem se rozešel a vrátil se do Prahy,“ tvrdí zdroj Blesku.

Já se o tom nechci bavit, promiňte, omlouvám se,“ řekl smutně Krejčík do telefonu a zavěsil. Po bývalých partnerech se doslova slehla zem.

Fotogalerie
81 fotografií