Herec Marcel Nemec navzdory své smutné diagnóze, tedy rakovině ve čtvrtém stádiu, se svou nemocí statečně bojuje. Ačkoliv se před časem radoval, že je nemoc na ústupu, opak byl pravdou - v těle se mu objevila další ložiska. A co více, rostla tak rychle, že herci, známému například z dramat Nedodržený slibAmnestie nebo ze seriálu Kávomat – Miestny úrad Hodrušany, začala tlačit na střeva, která pak nemohla řádně fungovat. Proto musel minulý týden podstoupit urgentní operaci.

I přes neveselé vyhlídky neztrácel Nemec po zákroku optimismus, který by mu mohli mnozí lidé závidět - a to nejenom ti, co se potýkají s onkologickým nálezem. „Dnešní noc na ARO byla (zatím) ta nejkrásnější. Cítím, jak se do mě vrací život, jak se zvětšuje intenzita světla ‚na konci tunelu',“ zveřejnil na sociální síti pozitivně krátce poté, co se probudil z narkózy. „Denně děkuji za to štěstí, kolik mám kolem sebe lásky. A láska přece uzdravuje!“ zdůraznil.

Dobrá nálada mu ale bohužel moc dlouho nevydržela, jelikož ho o víkendu čekal pořádný šok... „Během dnešní noci se nic mimořádného nestalo. Tedy až na to, že mi povolil jeden steh. Vzbudil jsem se s tím, že mám pod peřinou mokro. Odkryl jsem se a všude krev. Taky jsem potřeboval na záchod, takže jsem nechtěl být ještě i pokaděný. Nakonec to nebylo vůbec nic vážného, i když jsem se (popravdě) polekal,“ popsal mrazivé okamžiky Nemec.

Práci nevzdává

Podobně jako třeba Anička Slováčková (28), co se rovněž potýká s touto vážnou chorobou, ani on si svůj nepříznivý zdravotní stav nijak nepřipouští a nijak se jí nenechá omezovat. Ba právě naopak, i Nemec se opět hrne do práce. Už ve čtvrtek plánuje v trnavském divadle Jana Palárika moderovat dražbu obrazů, jejíž výtěžek poputuje na Domov na půli cesty pro odchovance dětských domovů a Zařízení podporovaného bydlení pro lidi s mentálním postižením v Borském Svatém Juru. 

Video
Video se připravuje ...

Zdrcená Patrasová o rakovině Aničky: Dám svůj život za její! David Turek

Zda se ale akce bude moct zúčastnit, to je prozatím ve hvězdách. V pondělí se totiž na sociální síti, kde sdílí veškeré detaily své léčby, svěřil s tím, že se mu stehy zanítily. „Při sprchování jsem si všiml, že se zvětšily na velikost (mini)Lomničáku a že odtamtud teče nějaká tekutina,“ popisoval i s nechutnými detaily.

Lékař mu proto musel ránu vyčistit, vydezinfikovat a zavést do ní drenáž. „Řeknu vám, že předtím to štípání peroxidu vodíku byla jen směs této mega krutosti. Ale tak se mi ulevilo, že začaly téct slzy štěstí,“ prozradil. Snad už další léčba bude probíhat standardně...

Fotogalerie
99 fotografií