Slovenský herec a komik Marcel Nemec se stal pro mnohé pacienty i jejich blízké inspirací. Navzdory vážné nemoci totiž nikdy neztrácí z tváře úsměv a i přes překážky si udržuje optimismus. Teď ale dostal tvrdou zkoušku.

Po více než ročním boji s nemocí se letos v březnu zdálo, že už má snad konečně vyhráno. „Stal se doslova zázrak. Po čtrnácti měsících léčby se síla mé rakoviny změnila z čísla 10 na číslo 0 a moji vetřelci zmizeli! Dostal jsem ten nejkrásnější dárek. Čas. Rakovinné buňky už ve mně nejsou, takže už žádní vetřelci. Nejsem sice úplně vyléčený, ale teď jsem vyhrál. I díky tomu, že jsem se tak nastavil, i díky síle od druhých,“ radoval se tehdy ve vyjádření pro slovenský Nový Čas.

Ve středu 31. května už byla ale situace bohužel zase jiná. Marcel se fanouškům ozval přímo z nemocnice. „Kap, kap, kap… (jaké směšné slovo) a šťávičky jsou tam, kde mají být, a dělají, co je potřeba, tedy léčí. Objevil se nový vetřeleček na játru. Potvorák jeden. Koncem června jdu na další operaci, tak se mám na co těšit,“ svěřil se na sociálních sítích.

Naději ale neztrácí ani tentokrát. „Pěkně ho vyřežeme, vetřelečka. Buehehe… Zavírají se mi oči, jdu si na hodinku zdřímnout,“ poreferoval. „Jsem v pořádku. Důležité je, že cítím pokoj v duši a lásku v srdci,“ uklidňoval fanoušky.

Video
Video se připravuje ...

Zákeřná rakovina prostaty zabije ročně 1500 Čechů. Starejte se o své zdraví, apeluje přednosta. Pavlína Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
95 fotografií