Herec Marcel Nemec je již přes dva roky onkologickým pacientem. A i když se v březnu loňského roku zdálo, že nad zákeřnou nemocí vyhrál, objevil se druhý nádor, který nelze operovat... a pak další tři. Lékaři jsou skeptičtí a komikovi už nezbývá mnoho času – proto si už třeba naplánoval vlastní pohřeb. Kromě toho vyřkl přání, co by ještě chtěl zažít, než si pro něj ta s kosou přijde – zahrát si ještě v divadle.

Přál si „zažít tu magii divadla, nebeské spojení s diváky, tu neopakovatelnou atmosféru, to šimrání v podbřišku, tu krásnou trému a zaslouženou děkovačku“. A v pátek se mu toto přání splnilo. „Marcel Nemec to dal jak pán. Vám, milí diváci, děkujeme za vaši podporu, sílu a energii, kterou jste mu jako jeho milované publikum dali, a byla to síla,“ uvedlo divadlo La Komika.

Video
Video se připravuje ...

Seroš X: Smysl pro tumor Reflex.cz

Nemce navíc čekají další dvě představení hned příští týden, zahraje si ve dvou divadelních hrách. „Hrálo se mi skvěle. Užíval jsem si to naplno, jak jen to šlo,“ liboval si pak šťastný herec pro Topky.sk. Představení měl ale pro každý případ pojištěné, to kdyby mu jeho zdravotní stav přece jenom „tajtrlíkování“ neumožnil. V hledišti seděl jeho alternant, který by za něj v případě nouze zaskočil.

„Ale když mě už jednou pustíte na jeviště, už mě z něj nedostanete,“ zdůraznil Nemec, který si aktuálně prochází léčbou, jež je pro jeho tělo velice náročná – a tak si ještě před představením odskočil k lékařce, která mu krátce předtím, než vyšel na prkna, co znamenají svět, naordinovala nějakou infuzi. Ta ho udržela po celou dobu na nohou, a tak si mohl vychutnat zasloužený potlesk...
Fotogalerie
50 fotografií