Britové nemůžou přijít princi Harrymu na jméno čím dál více. Nejprve je pobouřil tím, že v Anglii zůstal se svým nemocným otcem jenom krátce – po schůzce trvající jen 45 minut se zase urychleně vrátil do Ameriky za svou manželkou Meghan Markleovou (42) a dětmi Archiem (4) a Lilibet (2). Teď si nezískal bonusové body ani svým výstupem v Las Vegas. Rozhodně nebudil dojem člověka sužovaného obavami o své bližní!

Vévoda ze Sussexu šokoval všechny přítomné, když se objevil na pódiu během 2024 NFL ( = National Football League, nejvyšší profesionální liga amerického fotbalu, pozn. red.) Honors v Las Vegas, aby předal cenu Waltera Paytona nejlepšímu muži roku – jde o nejvyšší vyznamenání ligy oceňující hráče nejenom za výkony na hřišti, ale i za veřejně prospěšné práce mimo něj.

Než Harry předal zlatou sošku Cameronu Heywardovi (34) z Pittsburgh Steelers, měl samozřejmě u pultíku proslov. A ten překvapil snad ještě více než jeho nečekaná účast na této akci. Během svého projevu totiž chrlil fórky jeden za druhým – například vytknul Američanům, že Britům „ukradli ragby a udělali si z něj svůj sport“. Ani slůvkem nezmínil svého rakovinou sužovaného otce krále Karla III. (75)...

Video
Video se připravuje ...

Zaskočení Harry a Meghan na filmové premiéře - museli sedět "mezi prostým lidem". Twitter

Byl to opravdu ostrý kontrast v porovnání s princem Williamem, jenž měl své první veřejné vystoupení na charitativním večeru dva dny zpátky. Podle odborníků na řeč těla viditelně za svými úsměvy skrýval bolest, i když žertoval se svým kamarádem hercem Tomem Cruisem (61). Ve svém projevu pak poděkoval za veškerou podporu, které se jeho rodině s modrou krví dostává – vyjádřil svou vděčnost za přání brzkého uzdravení pro svou manželku Catherine (42) po operaci i nemocného tatínka. „Hodně to pro nás znamená,“ zdůraznil následník trůnu.

Fotogalerie
55 fotografií