V královské rodině jsou vyhrocené vztahy už od dob neslavného „Megxitu“, tedy odchodu prince Harryho a jeho manželky Meghan Markleové (42) do Ameriky. Tehdy se sice vzdali svých královských povinností, ne však titulů, jimiž se i za velkou louží nadále pyšně ohánějí. Nepomohly tomu ani četné rozhovory, dokument a Harryho memoáry, v nichž si rusovlasý princ stěžoval na těžký život v britské královské rodině.

Podle magazínu PageSix spolu královští bratři nemluvili už asi rok. Nyní, když jejich otec čelí zdravotním obtížím, ale jeden dobře informovaný zdroj z paláce uvedl, že je to ideální příležitost, aby „Harry vtrhnul dovnitř, byl velkorysý a oslovil Williama jako první“. Vévoda ze Sussexu, pátý v pořadí na trůn, by měl být už aktuálně na cestě z Kalifornie do Anglie, aby se znovu setkal se svým otcem, který zahájil léčbu rakoviny.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Listování »ubrečenými« memoáry prince Harryho pdc, blp, Červený Chebotareva

Je to ideální stav, jelikož jeho manželka a jejich děti, princ Archie (4) a princezna Lilibet (2), zůstali doma v Montecitu. Právě Meghan byla totiž tou, kdo si stěžoval na nedostatek taktu nových příbuzných s modrou krví - údajně měli mít rasistické narážky na její tehdy nenarozené dítko a odmítli jí poskytnout pomoc, když ji sužovaly psychické problémy. Harry v knize Náhradník dokonce tvrdil, že ho William kvůli Meghan fyzicky napadl.

Tyto žabomyší války by ale měly jít stranou kvůli vážné nemoci jejich otce. Král Karel III. zavolal oběma svým synům, aby jim osobně oznámil zprávu o svém zdravotním stavu. Stejně jako informoval své sourozence, princeznu Anne (73), prince Andrewa (63) a prince Edwarda (59), že se ambulantně léčí v Londýně. Jeho diagnóza rakoviny by mohla jeho odcizené syny konečně přimět k určitému příměří.

Fotogalerie
59 fotografií